Σάββατο, Ιουνίου 10, 2023

Αιχμηρή ανακοίνωση του πρ.προέδρου Καινουργίου Βασίλη Καραγκούνη

>

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης που έλαβε το kainourgiopress:

«Αγαπητοί μου συγχωριανοί λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το Τοπικό Συμβούλιο θα ήθελα να τοποθετηθώ γνωρίζοντας σας ότι:

Μια συμμόρφωση λοιπόν στο Νόμο 4623/2019 για την εκλογή του προέδρου (δεν ήταν υποχρεωτική η αντικατάστασή του προέδρου) στην υπ.αρ. 282/2023 Απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία προέβλεπε όχι την απευθείας εκλογή σε Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας του πρώτου σε σταυρούς υποψηφίου αλλά την ψήφιση του από τα Τοπικά Συμβούλια ,η συμμόρφωση αυτή ήρθε με αναδρομική ισχύ 6 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας .

Η συμμόρφωση αυτή για κάποιους έγινε ευκαιρία, κατορθώνοντας να ενώσει ανθρώπους κάτω από το κοινό συμφέρον ,κάτι που δεν κατορθώθηκε να συμβεί για το κοινό καλό.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της θέσης του προέδρου, τα μέσα που διαθέτει ,καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του ισχύοντος συστήματος διοίκησης ,ότι τουλάχιστον από άποψη χρόνου (άφησα κατά μέρος το ηθικό) η αλλαγή μόνο κακό μπορεί να κάνει στη τοπική μας κοινότητα και το σωστό είναι η ολοκλήρωση της θητείας και μέσα από την εκλογική διαδικασία να κριθούμε όλοι.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα και αυτοί που επιχείρησαν την αλλαγή το μόνο που κατάφεραν είναι να χάσει το χωριό ευκαιρίες για πρόοδο ,καταδικάζοντας και τους εαυτούς τους να αποτύχουν, πρωτοτυπώντας παράλληλα τόσο στον ερχομό τους στην εκκωφαντική ανυπαρξία τους αλλά και στη φυγή τους. Σε όλες αυτές τις διεργασίες αυτοί που ευαγγελίζονταν το κοινό καλό το ποδοπάτησαν για το προσωπικό τους συμφέρον.

Αναμένουμε από το κύριο Διαμάντη στο Κοινοτικό συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις και όχι δικαιολογίες για όλον αυτό τον τραγέλαφο. Να πει την πραγματική αλήθεια και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους δίνοντας χώρο σε αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά, διευκολύνοντας τις εξελίξεις δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αξίζουν και μπορούν.

Όσον αφορά εμένα αποδέχτηκα την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου σεβόμενος την απόφαση του και το Νόμο, σιωπώντας για όσα συνέβησαν για το κοινό καλό ,σκεπτόμενος πάντα το ουδείς αναντικατάστατος και ότι το κοινό συμφέρον υπερτερεί του εγωισμού .

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο , οι τρόποι που μεταχειρίστηκαν για να αναλάβουν τη διοίκηση της Κοινότητας μας ή ότι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τη πραγματικότητα ΛΑΚΙΣΑΝ όπως λέμε και στο χωριό….»


Βασίλης Καραγκούνης 

2 σχόλια:

  1. Πρόεδρε το χωριό πρέπει να μάθει κ για το τραπέζι της διαπλοκής που έγινε για να σε πετάξουν από την κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Πρόεδρε όταν έτρεχες για τα δεινά των πλημμυρών του 2020 και του 2021 που ήταν οι ευελπιδες του τόπου; πέρσι τα Χριστούγεννα διερχομενος έξω από τον Αγ. Δημήτριο σε είδα να στολίζει το δέντρο. Και αναρωτήθηκα, τι κάνει το προσωπικό του κλιμακοφορου από το Δήμο Αγρινίου; θυμήθηκα το 2009 έξω από τα Δικαστήρια Αγρινίου κάποιο απατε@ν@ προκάτοχό σου να μας δηλωνει'' έχω. και κάποιο κύρος ένα επίπεδο ως πρόεδρος, καθοδηγώ, συντόνιζε διοικώ. Και το χωριο πήρε τη κάτω βόλτα. Σου εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!