Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Προσοχή στους Απατεώνες,οδηγίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας,νέο κρούσμα με λεία 11.000 ευρώ

>

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα...
άτομα τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται ενώπιον τους και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα θανατηφόρο ή μη) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.
Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων οι δράστες επικαλούνται.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Διαβάστε:11.000 ευρώ απέσπασαν απατεώνες λογιστές!!!!

Νέο κρούσμα με απατεώνες λογιστές και ηλικιωμένη σημειώθηκε χθες,αυτήν τη φορά  στην Ναύπακτο.
Συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια γυναίκα πλησίασαν μια ηλικιωμένη 89χρονη γυναίκα που κινούταν πεζή στην οδό Ελευθερίας στην Ναύπακτο και τις συστήθηκαν ως λογιστές.Της ζήτησαν 1000 ευρώ προκειμένου προκειμένου τα παιδιά τους να πάρουν άμεσα επιστροφή φόρου από την εφορία.
Στην συνέχεια η ηλικιωμένη αφού πείσθηκε,μετέβη με την θέλησή της στην οικία της μαζί με τους απατεώνες και τους παρέδωσε τα 1000 ευρώ που ζήτησαν.Οι δράστες στην συνέχεια ζήτησαν να τους κάνει και καφέ,με αποτέλεσμα όταν η γυναίκα πήγε προς την κουζίνα,οι δράστες; που προφανώς εντόπισαν που είχε η ηλικιωμένη τα χρήματα,τις άρπαξαν άλλα 10.000 ευρώ που είχε φυλαγμένα και εξαφανίστηκαν.
Στην συνέχεια η ηλικιωμένη κατήγγειλε το συμβάν στο Α.Τ Ναυπάκτου που διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς είναι το 5ο περιστατικό με παρόμοιο σενάριο και αρπαγή μεγάλου χρηματικού ποσού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Δυτική Ελλάδα(συνέβη και περιστατικό στην Πάτρα),με κοινό παρονομαστή, ζευγάρι απατεώνων και ψεύτικη ιδιότητα,αυτή των λογιστών.
πηγή;http://www.agriniolike.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!