Κυριακή, Αυγούστου 28, 2016

ΘΕΣΤΙΑ 2016:Μια πολύ σημαντική και ιστορικής σημασίας Έκθεση

>


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΘΕΣΤΙΑ 2016",και καθ'όλη την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων λειτουργεί καθημερινά από τις 21:00 Έκθεση με σπάνια συλλεκτικά ιστορικά αντικείμενα σε...
αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων.
Ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Θεστιέων και πρώην Δήμαρχος Καινουργίου,κ,Βασίλης Φουντούλης ανέφερε στο kainourgiopress ότι:
τα αντικείμενα ανήκουν στην προσωπική του συλλογή και θεώρησε σκόπιμο με την ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων να τα εκθέσει δημόσια ώστε ο κόσμος να τα δει,να τα εκτιμήσει,να τα χαρεί και να νοσταλγήσει τα παιδικά του χρόνια.
Η Έκθεση έχει τέσσερα μέρη,την παρουσίαση ελληνικών γραμματοσήμων,την παρουσίαση Ελληνικών νομισμάτων από το 1940 περίπου και μετά,ιστορικές φωτογραφίες και παλαιά σχολικά βιβλία.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τα βιβλία είναι σημαντικής ιστορικής σημασίας και δυσεύρετα με το πρώτο να έχει εκδοθεί το 1868!!!
Ο πρόεδρος του Καινουργίου κ.Ευθυμίου δήλωσε ότι είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται μια τόσο σημαντική έκθεση σε "ΘΕΣΤΙΑ"και από την μεριά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την μεγαλύτερη προώθησή της.




Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της Έκθεσης και όσοι δεν την επισκεφθήκατε είναι ευκαιρία να δείτε τα ιστορικά κειμήλια.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!