Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής(βιντεο)

>
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα...

Το φετινό θέμα το διαγωνισμού ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά τα νησιά να αναπτυχθούν». Για τον διαγωνισμό αυτό, όλοι οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του Σχολείου εργάστηκαν για περισσότερο από δυο μήνες και ετοίμασαν μια ιδέα-ρομποτική κατασκευή που θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, τη λειψυδρία. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ετοίμασαν μια μακέτα με μια ρομποτική δεξαμενή που όταν βρέχει ανοίγει αυτόματα τις θύρες της να συγκεντρώσει το βρόχινο νερό, ενώ όταν η βροχή σταματάει, κλείνει αυτόματα τις θύρες της για να μην εξατμιστεί το νερό και για να διατηρηθεί καθαρό.

Έξι μαθητές από τις δυο Τάξεις εκπροσώπησαν επάξια το σύνολο των συμμαθητών τους και παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο την ιδέα-κατασκευή τους στον διαγωνισμό. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μαθητές από 19 συνολικά σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη Ζάκυνθο και να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις του. Η ρομποτική κατασκευή του Σχολείου μας και η κατατοπιστικότατη παρουσίαση των μαθητών συγκέντρωσε πολλά κολακευτικά σχόλια από κριτές και συμμετέχοντες, αλλά, δυστυχώς, δεν προκρίθηκε στον τελικό της Αθήνας.

Στον διαγωνισμό παρευρέθηκαν ο διευθυντής του Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών που έκαναν την παρουσίαση.