ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

† Άγιος Δημήτριος Μεγαλομάρτυς και μυροβλήτης,το μήνυμα του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου

Το μήνυμα του εφημέριου του εορτάζοντα Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου ,π.Απόστολου Μπλέτσα για την σημερινή εορτή της Χρισταισνοσύνης...

"Ο κόσμος ολόκληρος περνάει δύσκολες και τραγικές ημέρες. Γενική η αναταραχή. Οι αιματοχυσίες σημαδεύουν καθημερινά τον πλανήτη μας.

Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι πίσω από τη διεθνή κρίση, τις πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες, το οξύ οικονομικό πρόβλημα υπάρχει βαθειά ηθική και πνευματική κρίση;
Υπάρχει κρίση αξιών; Υπάρχει περιφρόνηση των αρχών; Υπάρχει ακάθαρτη διπλωματία που υπολογίζει τα πάντα με το πήχη του στενόψυχου συμφέροντος και θυσιάζει σε φτηνές σκοπιμότητες τα δίκαια των αδυνάτων ; Υπάρχει πνευματική σήψη και ηθική παρακμή;
Ως πότε οι πνευματικές και ηθικές αξίες θα παραμερίζονται και θα περιφρονούνται από απαίδευτους καιροσκόπους ;

Ως πότε ο τίμιος και πιστός άνθρωπος θα σκύβει το κεφάλι χωρίς ελπίδα;
Την απάντηση σε όλα αυτά μας την δίνει ο Άγιος Δημήτριος, το μαρτύριο του οποίου εορτάζουμε κάθε χρόνο στις 26 Οκτωβρίου, όπου είναι αφιερωμένος και ο Ιερός Ναός της ενορίας μας.
Και μας δίνει την απάντηση διότι :
1) Η ζωή του ολόκληρη ήταν μια Ιερή Αντίσταση στις δυνάμεις της τυραννίας.
2) Η ζωή του όλη ήταν μια νίκη του πνεύματος επί της ύλης, της ελευθερίας επί της δουλείας, του δικαίου επί της αδικίας, του ανθρωπισμού επί του βαρβαρισμού.
3) Η ζωή του έδειξε ότι νικάει αυτός που έχει την πίστη και όχι αυτός που έχει τη δύναμη των όπλων.
Σήμερα στην εποχή μας όπου η αλαζονεία, ο εγωισμός, η αθεΐα και προπαντός η ψεύτικη ζωή ημών των λεγομένων χριστιανών προβάλει μπροστά μας η μορφή του :
α) Με τη μυρωμένη ζωή του
β) Με το φωτεινό του παράδειγμα
γ) Με το αίμα του μαρτυρίου του,
μας καλεί να επιστρέψουμε στις ορθόδοξες ρίζες μας που είναι η προσευχή, η νηστεία, ο εκκλησιασμός, η εξομολόγηση, έτσι ώστε να γίνουμε στρατιώτες και αθλητές του Χριστού.
Μας προτρέπει να δώσουμε την ειρηνική αλλά αποφασιστική μάχη εναντίον όλων εκείνων των δυνάμεων που είναι μέσα μας, αλλά και εκείνων που υπάρχουν γύρω μας. Να κρατήσουμε την πίστη μας αλλά και να τη μεταδώσουμε και σε άλλους.
Η πίστη δεν είναι ανέξοδη υπόθεση. Στοιχίζει και μάλιστα κάποιες φορές πολύ ακριβά, μην το λησμονούμε. Αλλά όμως, κανείς δεν χάνει από τον Χριστό, όταν συνδέεται μαζί του. Όσο περισσότερο μας στοιχίζει, τόσο ακριβότερα μας αμείβει. Αυτό μαρτυρεί και η ζωή του Αγίου μας, η οποία εγγυάται ότι η νίκη ανήκει στους μικρούς κατά κόσμον.

Ας μιμηθούμε όλοι μας τον Άγιο Δημήτριο, 
που είναι η Δόξα της Εκκλησίας και το οχύρωμα των Πιστών."



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια