Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας δείχνουν βήμα - βήμα πώς μπορούμε φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα, το πιο νόστιμο...
χωριάτικο ψωμί, χωρίς να κοπιάσουμε ιδιαίτερα, για να συνοδεύσει τα λαδερά μας… και όχι μόνο - φυσικά - φαγητά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το παρασκευάσετε κι εσείς.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
625 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ αλάτι
1 κτσ ζάχαρη
2 κτσ ελαιόλαδο
ταψί=25χ30
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και το προσθέτουμε μέσα στο νερό. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και αφού το ανακατέψουμε με μια ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Αφού έχει φουσκώσει καλά χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και την διπλώνουμε. Σε ένα ταψάκι 25χ30 τοποθετούμε μια λαδόκολλα αφού την έχουμε διπλώσει στην μέση και βάζουμε τα ζυμάρια έτσι ώστε να μην ακουμπάει το ένα με το άλλο.
Πασπαλίζουμε αλεύρι πάνω από τις ζύμες και τις χαράζουμε. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 ώρα ακόμη.
Μόλις φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50-60 λεπτά στους 200 c
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.
Τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα τόσο τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα που θα κάνουμε καθημερινά το δικό μας ψωμί. Ένα πεντανόστιμο Παραδοσιακό Χωριάτικο ψωμί χωρίς γάστρα που θα το λατρέψετε…
χωριάτικο ψωμί, χωρίς να κοπιάσουμε ιδιαίτερα, για να συνοδεύσει τα λαδερά μας… και όχι μόνο - φυσικά - φαγητά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το παρασκευάσετε κι εσείς.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
625 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ αλάτι
1 κτσ ζάχαρη
2 κτσ ελαιόλαδο
ταψί=25χ30
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και το προσθέτουμε μέσα στο νερό. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και αφού το ανακατέψουμε με μια ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Αφού έχει φουσκώσει καλά χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και την διπλώνουμε. Σε ένα ταψάκι 25χ30 τοποθετούμε μια λαδόκολλα αφού την έχουμε διπλώσει στην μέση και βάζουμε τα ζυμάρια έτσι ώστε να μην ακουμπάει το ένα με το άλλο.
Πασπαλίζουμε αλεύρι πάνω από τις ζύμες και τις χαράζουμε. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 ώρα ακόμη.
Μόλις φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50-60 λεπτά στους 200 c
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.
Τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα τόσο τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα που θα κάνουμε καθημερινά το δικό μας ψωμί. Ένα πεντανόστιμο Παραδοσιακό Χωριάτικο ψωμί χωρίς γάστρα που θα το λατρέψετε…
πηγή:https://www.neakriti.gr/
0 Σχόλια
Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!