Σάββατο, Μαΐου 02, 2020

Τι πρέπει να κάνετε όταν εντοπίσετε φίδι σε οικία,όχημα ,αποθήκη κλπ. ,χωρίς πανικό

>
Ο Νίκος Πατερέκας σε παλαιότερη διάσωση στο Αγρίνιο
Μετά την δημοσίευση του θέματος με το φίδι που εντόπισε αναγνώστης μας, στην μηχανή του οχήματός του, ο παρατηρητής...
και διασώστης άγριων ζώων Νίκος Πατερέκας ενημερώνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου ότι σε περίπτωση που εντοπίσουν εγκλωβισμένο φίδι σε αυτοκίνητο ,οικία,αποθήκη ή σε άλλους κλειστούς χώρους,να μην πανικοβάλλονται και  να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία , ώστε στην συνέχεια να γίνεται απεγκλωβισμός και διάσωση του ερπετού.

Αναλυτικά η ανάρτηση :

Θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο στο χωριό Καινούργιο πως εάν υπάρχει θέμα με φίδι σε κατοικία ή σε όχημα υπάρχει άνθρωπος να έρθει να το απεγκλωβίσει & να το διασώσει.

Στο Αγρίνιο που δραστηριοποιούμαστε με την Πυροσβεστική Αγρινίου πέρυσι από τα πολλά περιστατικά με φίδια που υπήρξαν, αρκετά ήταν σε εσωτερικό οχημάτων κυρίως σε κινητήρες.

Εφόσον υπάρχει μια προσπάθεια για διάσωση των ζώων αυτών εδώ και 5 χρόνια τώρα και σωστή ενημέρωση του κοινού δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές κινήσεις.

Γι αυτό τρέχουμε και εμείς. Οπότε καλό είναι σαν site να ενημερώσετε τον κόσμο πως υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τέτοιες περιπτώσεις.

Ειδικά τώρα Μάιο που ξεκινά απότομα η έντονη δραστηριότητα των φιδιών λόγω αναπαραγωγής. Πληροφοριακά το φίδι της φωτογραφίας του άρθρου ήταν Λαφιάτης νεαρός, ακίνδυνο και μη δηλητηριώδες φίδι με ήπιο χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!