Δευτέρα, Μαΐου 18, 2020

Συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Καινουργίου

>
Έκτακτη ανακοίνωση της Κοινότητας Καινουργίου και Παναιτωλίου ...Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κοινοτικό Κατάστημα Καινουργίου η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου,η πρώτη μετά την λήξη της καραντίνας για τον COVID19...
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε όσον αφορά την κατανομή χώρων στο Ματσούκειο Ίδρυμα ,να προταθεί η μεταφορά του γραφείου των Παλαιμάχων της Δόξας που βρίσκεται με παραχώρηση στον ισόγειο χώρο της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης, σε χώρο στο Δημοτικό Γήπεδο Καινουργίου ,όπως και η μεταφορά (αν δύναται) του μουσείου του συλλόγου παλαιμάχων που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, από την αίθουσα του Α'ορόφου στο ίδιο κτήριο, σε χώρο του γηπέδου.

Σκοπός είναι να λειτουργήσει ξανά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καινουργίου και να δοθεί πρόσβαση στους Δημότες και στα Παιδιά ,σε μια συλλογή βιβλίων που ξεπερνά τα 4000 έντυπα.

Από τον σύλλογο Παλαιμάχων δεν υπήρξε εκπροσώπηση ,αλλά κατατέθηκε έγγραφο υπόμνημα,ενώ δεν προσκομίστηκε  το καταστατικό του συλλόγου (στο υπόμνημα αναφέρετε ότι κατατέθηκε στον αείμνηστο γραμματέα του Δήμου Θεστιέων Χρ.Παπαχρήστο),όπως ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Καινουργίου Βασίλη Καραγκούνη,

Ο κ.Καραγκούνης ζήτησε την προσκόμιση έγκυρων καταστατικών από όλους τους συλλόγους στους οποίους έχει παραχωρηθεί Δημοτική Περιουσία για να εξεταστεί αν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις,

Στην συνέχεια ο Σύμβουλος Νίκος Φλώρος  εισήγαγε το θέμα με το αποχετευτικό έργο στο Καινούργιο το οποίο εδώ και μήνες έχει σταματήσει αφήνοντας ημιτελείς τους κατεστραμμένους από τις τομές δρόμους ,όπως και τον πολυσύχναστο πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας της πλατείας Καλφούντου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, καθημερινά γίνεται αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από Δημότες για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι ,καθώς και την επιδείνωση της κατάστασης στον πεζόδρομο της πλατείας Καλφούντζου.

Για το θέμα ενημέρωσε το Σώμα ο ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ,Κώστας Κόλλαρης.
Όπως τόνισε ο κ.Κόλλαρης είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία του αποχετευτικού και οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται σε διένεξη δύο εμπλεκομένων εργολάβων,για την οποία ευελπιστεί γρήγορα να ολοκληρωθεί και να βρεθεί λύση.

Ήδη γίνονται προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Δ.Ε να ξεμπλοκάρουν οι όποιες διαδικασίες προς όφελος των δημοτών και φυσικά του περιβάλλοντος.
Στο Παναιτώλιο ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες ασφαλτοστρώσεις τομών σε δρόμους.

Ακολούθησε η συζήτηση του θέματος επέκτασης του δημοτικού φωτισμού και των αιτημάτων δημοτών για τοποθέτηση νέων στύλων και λαμπτήρων σε περιοχές όπου κρίνεται αναγκαίο και αποφασίστηκε η διαβίβαση των αιτημάτων στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.

Στο επόμενο θέμα αποφασίστηκε η τοποθέτηση κάδου εναπόθεσης οικιακών απορριμμάτων σε νέα περιοχή για την οποία έχει υποβληθεί ήδη αίτημα ,ενώ θα ζητηθεί η μηνιαία παρουσία της "σκούπας" στο Καινούργιο ,η οποία πλέον δεν μεταβαίνει στην περιοχή.

Επίσης θα ζητηθεί μια επιπλέον αποκομιδή σκουπιδιών από δημοτικό απορριμματοφόρο ,ένας εργάτης για την κάλυψη των αναγκών καθαρισμού δημοτικών χώρων,καθώς να γίνει και απολύμανση στους κάδους.

Τέλος ο κ.Καραγκούνης ενημέρωσε για τις εργασίες καθαρισμού εξωτερικών χώρων που έγιναν στα σχολεία της Κοινότητας και αποφασίστηκε να ζητηθεί η παρουσία καθαρίστριας στα σχολεία κατά την διάρκεια λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!