Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2020

Καινούργιο :Προβληματισμός και ανησυχία για τις συχνές εξαπατήσεις πολιτών

>
Καινούργιο :Κεραυνός προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό |  KainourgiopressΜεγάλο προβληματισμό αλλά και ανησυχία έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...
του Καινουργίου τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά εξαπάτησης δημοτών,όπου με την μέθοδο της απασχόλησης οι επιτήδειοι κατάφεραν και απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αν σε αυτά προστεθούν και οι απόπειρες εξαπάτησης που ποτέ δεν καταγγέλθηκαν στην αστυνομία ,το πρόβλημα, (μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού) με τους επιτήδειους   διογκώνεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε τρεις  περιπτώσεις οι απατεώνες έδρασαν με τον ίδιο τρόπο (της απασχόλησης) στο Καινούργιο και αφαίρεσαν σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων συνολικά 46.300 ευρώ μετρητά (15.000 ευρώ ,1300 ευρώ και 30.000 ευρώ),διάφορα αντικείμενα και κοσμήματα,ενώ σε μια ακόμη περίπτωση έκλεψαν από αγρότη μικρό χρηματικό ποσό την ώρα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες σε απομακρυσμένη περιοχή.

Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ είναι πιθανό να πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίοι παρακολουθούν και στην συνέχεια πλησιάζουν ανυποψίαστους πολίτες με πειστικές προφάσεις και δρουν με τρόπο επαγγελματικό.

Οι έρευνες και η συγκέντρωση στοιχείων από την Υ.Α Αγρινίου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι,πολύ προσεκτικοί ,να μην εμπιστεύονται αγνώστους και φυσικά να μην επιτρέπουν την είσοδο στις οικίες ,ειδικά αν είναι μόνοι τους,ενώ όταν αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις να ενημερώνουν την αστυνομία και να συγκρατούν στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!