ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

(video)Πάλαιρος - Η γραφική κωμόπολη με την γαλήνια θέα του Ιονίου

 Η Πάλαιρος είναι κωμόπολη του δήμου...

Ακτίου- Βόνιτσας, έδρα του πρώην δήμου Κεκροπίας (Μετέπειτα Παλαίρου) της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 2.474 κατοίκους. Παρουσιάζει ελαφριά αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια καθώς, το 1971 αριθμούσε 1.873 κατοίκους, και το 1981 ήταν 2.039 κάτοικοι. Η Πάλαιρος βρίσκεται βορειοδυτικά του Μεσολογγίου σε απόσταση 100 χιλιόμετρα, επί της ανατολικής ακτής του ομώνυμου όρμου (Όρμος Παλαίρου) και σε υψόμετρο 20 μέτρων. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Ζαβέρδα

Η Πάλαιρος είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη με θέα το Μεγανήσι και την Λευκάδα! Η Λευκάδα απέχει μόλις 30΄και περνάτε από την κινητή γέφυρα χωρίς χρέωση.

Εκδρομές, προς Λευκάδα, (γύρος Λευκάδας 2 ώρες περίπου), την Βόνιτσα (15΄), αλλά και προς Πρέβεζα (30΄), Πάργα, Σύβοτα.

Θα χρειαστείτε: Κράτηση δωματίου, δίπλωμα οδήγησης, χάρτη και την φωτογραφική σας!

Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και φιλόξενοι!

Για τις οικογένειες είναι καλός προορισμός! Η θάλασσα έχει αμμουδιά και τα νερά δεν είναι βαθιά! Τα καταλύματα είναι ιδανικά για οικογένειες.

Γραφικό, παραθαλάσσιο μέρος με ήπιο κλίμα, καθαρή θάλασσα, συνδυάζει βουνό με θάλασσα, χαλάρωση, ηρεμία, ηλιοβασιλέματα…

Για τους νέους θα ευχαριστηθούν την νυχτερινή ζωή τις εξορμήσεις στα νερά του Ιονίου καθώς και αποδράσεις μονοήμερες σε κοντινούς προορισμούς!

Για τους μερακλήδες! στο χωριό θα βρείτε πλήθος από ψητοπωλεία, που θα απολαύσετε ντόπια εδέσματα! Δοκιμάστε τα!

Για τους δραστήριους ή τους ρομαντικούς η Πάλαιρος έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για θαλάσσια σπορ, μίνι κρουαζιέρες, αυθημερόν ταξίδια Λευκάδα – Ιωάννινα – Πάργα – Πρέβεζα – Μεσολόγγι – Αρχαία Ολυμπία.

Στην πόλη θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και έντονη νυχτερινή ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή :palerostavel.gr.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του From above with drone

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια