Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022

Στο ίδιο έργο θεατές...

>

Με το άγχος και την αγωνία

συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι στα όρια της Δ.Ε Θεστιέων με την Δ.Ε Παραβόλας αφού κάθε φορά που υπάρχει ισχυρή νεροποντή "τρέμει το φυλλοκάρδι" τους όπως ανέφεραν  χαρακτηριστικά αναγνώστες  μας που είδαν  τα λασπόνερα και τα φερτά υλικά να πλημμυρίζουν αυλές και αποθήκες μετά το χθεσινό μπουρίνι.Το ευτύχημα είναι ότι η ισχυρή βροχόπτωση είχε διάρκειά περίπου 30 λεπτών,όμως δεν θέλουν καν να σκέφτονται τι θα είχε συμβεί αν το φαινόμενο είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

Στην θέση "Γουρνόλακα" σημειώθηκε πτώση ενός μεγάλου δέντρου και κλαδιών που από τύχη δεν έπεσαν πάνω σε κάποιο όχημα ή πολίτη  ,όπως συνέβη πρόσφατα στα Αμπάρια (Δείτε εδώ)

Στο δρόμο βγήκαν και οι κάτοικοι που ζουν πλησίον του "Λιγορέματος" το οποίο φούσκωσε άλλα άντεξε.

Λιγόρεμα :Ένα έργο που έχει μείνει μόνο στα λόγια.

Αγανακτισμένος κάτοικος ο οποίος είδε την περιουσία του να καταστρέφεται  2 φορές (2017 και 2021)

 

μας έστειλε το βίντεο τονίζοντας πως ενώ έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη ,το έργο της αποκατάστασης του προβληματικού και λάθος κατασκευαστικά σημείου στο Λιγόρεμα στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου καθυστερεί και δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια ακόμη.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από την Π.Δ.Ε το έργο είναι ιδιαίτερων συνθηκών λόγω του ότι θα επηρεαστεί η κυκλοφορία στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου και η οποία δεν μπορεί να διακοπεί κατά την διάρκεια εργασιών του έργου.

Όμως, όλα αυτά που συνέβησαν χθες δεν ήταν στην χειμερινή περίοδο αλλά στις αρχές του καλοκαιριού και προκλήθηκαν από ένα μπουρίνι μόλις 30 λεπτών.

Νότης Ρεντίφης 










1 σχόλιο:

  1. Σωστά τα γράφετε και έτσι είναι.Ναι δεν είχαμε καταστροφές αλλά η φύση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις.Το μήνυμα εστάλη καλοκαιριάτικα και δίνει περιθώρια.Αν τον Οκτώβριο μιλάμε πάλι για έργα τα οποία δεν έγιναν για οποιονδήποτε λόγο οι υπεύθυνοι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ολιγωρία και για ότι θα συμβεί (το απεύχομαι φυσικά) τον χειμώνα.Όσο για τα μεγάλα και γερασμένα δέντρα και αυτό είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και τα επικίνδυνα δέντρα να απομακρυνθούν.

    Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!