Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022

Πως οι μαθητές μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες γραφής τους

>

Η τήρηση ημερολογίου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτύξετε αυτογνωσία και να βελτιώσετε τις δεξιότητες γραφής σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως διέξοδο για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους οι μαθητές πρέπει να τηρούν ημερολόγιο:

Ενθαρρύνει τον προβληματισμό και την ενδοσκόπηση.

Τα ημερολόγια σας δίνουν την ευκαιρία να προβληματιστείτε σχετικά με τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Αυτοί οι προβληματισμοί μπορεί να αφορούν το παρελθόν ή το μέλλον. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς αισθάνεστε για ορισμένα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας.

Βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων λεξιλογίου και δεξιοτήτων γραφής.

Γράφοντας για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας σας ή για το πώς αισθάνεστε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, η τήρηση ημερολογίου δίνει στους μαθητές εξάσκηση στο να εκφράζονται προφορικά και γραπτά. Αυτό βελτιώνει το λεξιλόγιό τους και την ικανότητά τους να εκφράζονται με σαφήνεια μέσω του γραπτού λόγου.

Βοηθά στην κατανόηση των προοπτικών των άλλων.

Όταν γράφετε για το τι είπαν ή έκαναν άλλοι άνθρωποι, θα αποκτήσετε εικόνα για τις απόψεις τους - ακόμη και αν αυτές οι απόψεις διαφέρουν από τις δικές σας! Η τήρηση ημερολογίου σας δίνει επίσης την ευκαιρία να εξασκηθείτε στην επικοινωνία με ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εσάς (και το αντίστροφο).

Να επικοινωνείτε τα συναισθήματά σας με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Το γράψιμο σας βοηθά να εκφραστείτε καλύτερα απ' ό,τι αν μιλούσατε δυνατά. Αν νιώθετε άγχος για κάτι, το να το καταγράψετε μπορεί συχνά να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί στη συνέχεια.

Να αυξήσετε την αυτογνωσία και την αυτοκατανόηση.

Το να γράφετε για τις εμπειρίες σας, σας βοηθά να αποκτήσετε εικόνα του εαυτού σας και του τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά! Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει όταν παίρνετε αποφάσεις στο μέλλον - τόσο μεγάλες (όπως ποια επαγγελματική πορεία θα ακολουθήσετε) όσο και μικρές (όπως τι ρούχα θα φορέσετε αύριο).

Βελτιώνει τις δεξιότητες μνήμης,.§

Βοηθώντας σας να μάθετε πώς να ανακαλείτε πληροφορίες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ζωής σας με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια, ιδίως όταν χρησιμοποιείτε οπτικές ενδείξεις (όπως φωτογραφίες). Η χειρόγραφη γραφή διεγείρει επίσης την εγκεφαλική δραστηριότητα που βελτιώνει τις δεξιότητες μνήμης για τη σωστή ανάγνωση και ορθογραφία των λέξεων (π.χ. φωνολογική επίγνωση).

Με αυτούς τους τρόπους τελικά, τα ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio ή και τα σημειωματάρια https://flexbook.gr/el/5-simiomatario , βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και προάγει την αυτοεκτίμηση, γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σας ως άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!