Σάββατο, Ιουλίου 16, 2022

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στο σπήλαιο του Βλοχού Θεστιέων

>

 

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού

βρέθηκε χθες Παρασκευή στον Βλοχό για αυτοψία μετά από αίτημα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Θεστιέων,για την ανάδειξη του σπηλαίου που υπάρχει στην περιοχή.

Αναλυτικά η ενημέρωση :

«Η εταιρεία μας με σχετική της απόφαση και σε συνεργασία με την σπηλαιολογική εταιρεία «Ιωάννης Ζαβιτσανάκης»,ξεκίνησε την προσπάθεια για την εξερεύνηση,ανάδειξη και προβολή του Σπηλαίου στο χώρο της Ι.Μ Βλοχού .Μετά από αίτημα μας την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022,κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε την πρώτη επιτόπια προσέγγιση-έρευνα απ'όπου είναι και οι φωτογραφίες.



Οι πρώτες απόψεις είναι ιδιαίτερα θετικές για την ευόδωση των στόχων που η εταιρεία μας έχει βάλει για το συγκεκριμένο σπήλαιο ,σαν ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο για την επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη των Θεστιέων και την Ι.Μ. της Παναγίας Βλοχού.»



Ο Πρόεδρος

 της Αρχαιολογικής Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιεών

Βασίλης Φουντούλης 

Υ.Γ. Το κλιμάκιο συνόδευσε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παναγιώτης Μυζήθρας.

2 σχόλια:

  1. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κάποιοι ευτυχώς ξυπνάνε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://cavemania.blogspot.com/2012/06/monastery-vlochou-cave.html
    Στο ανωτέρω link, μπορείτε να δείτε, τόσο άποψη του υψηλοτέρου επιπέδου του λόφου του Βλοχού και της αρχαίας Ακροπόλεως (των Θεστιέων), όσο και το εν λόγω σπήλαιο (σπηλαιοβάραθρο), με φωτογραφίες από την αποκατάσταση της αποκλεισμένης με βράχους εισόδου του και από την εξερεύνηση στο εσωτερικό του, εργασίες που πραγματοποίησα το καλοκαίρι του 2012.
    Σας ευχαριστώ.
    Ιωάννης Ζαβιτσανάκης - αρχαιολόγος-σπηλαιολόγος ερευνητής-συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!