ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καινούργιο-Ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείς


Κατά τους περισσότερους χαρακτηρίζεται ως "Κεφαλοχώρι", κατά άλλους ως μια μικρή (κωμο)πόλη αλλά πρόκειται για ένα υπέροχο χωριό κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα.Ένα μέρος που καθημερινά μπορείς να βρεις και να προμηθευτείς τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα λόγω έλλειψης "αμιγώς"εμπορικών καταστημάτων.Για όσους γνωρίζουν, από το μεσημέρι παραδοσιακές μυρωδιές πλημμυρίζουν το μεγαλύτερο μέρος του χωριού ,ενώ από τις απογευματινές ώρες θα βρεις κάθε λογής έδεσμα ,ψητό(μεζέδια κλπ) που θα σε βοηθήσουν  να ανεβάσεις την χοληστερινή με την συνοδεία "τσαφένιας" μπύρας,χειμώνα-καλοκαίρι(αλλού γίνονται μόνο Τσικνοπέμπτη).

Καταστήματα εστίασης όπως καφέ ,ταβέρνες και μεζεδοπωλείο αλλά και πολυχώροι με θέα (αλλά Σαντορίνη για κάποιους)  έχοντας στο πιάτο όλη την περιοχή και την Τριχωνίδα,αλλά και την δυνατότητα αν θες να βρεθείς δίπλα στο κύμα ή ακόμη να βραχείς από το κύμα ενώ απολαμβάνεις τον καφέ ή το ποτό σου.

Πολιτιστικός καλοκαιρινός προορισμός ,(προ covid εποχές) με παραδοσιακές εκδηλώσεις που προσέλκυαν εκατοντάδες επισκεπτών από όλη την Αιτωλοακαρνανία (με την ευχή να ξανάρθουν),οι οποίες έκλειναν κατά την γιορτή  της Πολυούχου "Παναγίας Χρυσοχεριάς" με φημισμένα πανηγύρια.

Όταν βέβαια χιονίσει(σπάνια μεν) η εικόνα είναι φανταστική και σου θυμίζει προορισμούς που πήγες ή θα ήθελες να πας για να απολαύσεις το χιόνι.

Τόπος να ζεις αλλά πλέον τα διαθέσιμα σπίτια είναι ελάχιστα ως μηδαμινά και συνήθως πριν ξενοικιαστούν, ενοικιάζονται....

Οι πρώτες σκέψεις όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας ,αλλά για να πούμε αλήθειες.....Θα επανέλθουμε.

φωτογραφία από το κανάλι Greek Village Life

"Kainourgio by Locals"


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ως ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί και το αποχετευτικό στο Καινούργιο(μέχρι και ο Καντακουζηνός τέλειωσε το αποχετευτικό στο Βυζάντιο).

    Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε μπας και ετοιμάζετε τίποτα ενοικιαζόμενα,πείτε το ψάχνει πολύς κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Welcome to Trichonian Baden-Baden.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σαι καλά kainourgiopress, τα λέω στη γυναίκα μου τόσους μήνες που δεν θέλει να μείνουμε στο Καινούργιο-Καινούργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!