ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ανοιχτή επιστολή: Όχι άλλη εγκατάλειψη στο Καινούργιο

Γράφει ο Παναγιώτης Μυζήθρας*

«Κύριε Δήμαρχε , κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ξεχάσατε ότι στο Δήμο Αγρινίου ανήκει όλη η Παρατριχώνια περιοχή και ειδικότερα το Καινούργιο μια περιοχή με 5.000 κατοίκους με οικιστικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.  

Γιατί πως αλλιώς να απαντήσουμε στην πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής σας αρχής απ’το 2014, χωρίς ούτε μία σκέψη για κάτι ουσιαστικό και ελπιδοφόρο. Η συνένωση με τη «μητρόπολη»  του Αγρινίου ρήμαξε ότι καλό είχε συμβεί την τελευταία εικοσαετία και οδήγησε τη νεολαία  σε άτακτη φυγή από τον τόπο μας. 

Αποχετευτικό από το 2010 δημοπρατημένο άγνωστο πότε και αν θα ολοκληρωθεί κι ας είναι έργο της περιφέρειας, την ωφέλειά του θα την καρπωθούν δημότες Αγρινίου και το ευαίσθητο οικοσύστημα.

 ΕΠΑΛ στο Καινούργιο ούτε σκέψη για προσπάθεια ένταξης σε πρόγραμμα του ΟΣΚ για ανέγερση νέας σχολικής μονάδας σε χώρο αγορασμένο και χαρακτηρισμένο γι’ αυτό το σκοπό.

 Ούτε ένας δρόμος για διάνοιξη και εφαρμογή του σχεδίου πόλης. 

Το κληροδότημα «Μούτσιου» χάσκει ημιτελές και περιμένει την ολοκλήρωσή του και την παράδοση στη νεολαία του τόπου μας .

Εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας με αδιάβατους δρόμους και εγκαταλελειμμένα κτήματα, όποιος αγρότης έχει τον τρόπο με δικά του μέσα  καθαρίζει για να πάει στο χωράφι του, είναι κι αυτό μια εκπαίδευση για το δυσοίωνο μέλλον. 

Νέο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου εγκαταλελειμμένο και με χωμάτινη πρόσβαση γιατί δεν περισσεύει τίποτα για μας. 

Κεντρική πλατεία του Καινουργίου εγκαταλελειμμένη και παρηκμασμένη χωρίς καμία παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια έστω και για τους τύπους.

Παλιά σφαγεία στο Καινούργιο μια ιστορία κοροϊδία από σύλλογο του Αγρινίου στον οποίο παραχωρήθηκαν κατά χρήση για ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και ερημοποιήθηκαν εντελώς. 

Λίμνη Τριχωνίδα περιμένει ακόμη το ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής Παπαναστασίου για δημιουργία υποδομών τέτοιων που θα δώσουν διέξοδο στην απομόνωση της περιοχής.

Βλοχός το στολίδι της Τριχωνίδας καμία προσέγγιση κι ας υπάρχουν προγράμματα για την ανάπτυξή του.

Λίγα από το τίποτα είναι αυτές οι σκέψεις. Είναι αυτά που θέλει να πει ο Καινουργιώτης αλλά δεν έχει βήμα μιας και ο δήμαρχος Αγρινίου δεν καταδέχτηκε ποτέ να μας επισκεφθεί για να γίνει μία υποτυπώδης « Λαϊκή συνέλευση» όπως προβλέπεται. 

Απευθυνόμενος σε όσους έχουν ακόμη τα αυτιά και τα μάτια τους ανοιχτά βλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα τους λέω ότι δεν πάει άλλο η κοροϊδία, επιτέλους υπάρχουμε κι εμείς και πρέπει να χαρτογραφηθούμε ουσιαστικά ως δημότες Αγρινίου όχι μόνο στα χαρτιά και για χρησιμοποίησή μας ως αύξηση των πληθυσμιακών κριτηρίων του δήμου.


*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. ΜΥΖΗΘΡΑΣ 

 Πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Θεστιέων

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Μπράβο Πάνο. Και τα έγραψε επιγραμματικά γιατί αν τα αναλύσεις θέλεις πολλές σελίδες. Και ποσά αλλά θέματα αφημένα στο έλεος του θεού. Απαξίωση της περιοχής. Μόνη στις εκλογές θυμούνται τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το λόγο σου 👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη στιγμή που το Καινούργιο πήγε στο Αγρίνιο «τελείωσε» όπως και τα άλλα χωριά.Όμως αγαπητέ Πάνο να θυμίσουμε ποιος έκανε το κακό και αυτός φέρει το όνομα Ραγκούσης επί ΠΑΣΟΚ.Ο οποίος τώρα όπως και άλλοι γυρολόγοι πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ .Αυτά έγιναν στο παρελθόν ναι ,αλλά αυτοί είναι η αιτία της συνένωσης. Από κει και πέρα συμφωνώ με τα γραφόμενα σου(στα περισσότερα).

    Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!