Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2022

Χρ. Σταρακά : «Με ευθύνη της κυβέρνησης εκατοντάδες παιδιά εκτός βρεφικών- παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ»

>


Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε σχετικά:

 “ Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τους γονείς  που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

 Οι "άριστοι" επέλεξαν στην κορύφωση  των καλοκαιρινών διακοπών, μήνα Αύγουστο, να εκδώσουν την σχετική ΚΥΑ.

 Σαν να μην έφτανε αυτό, παρατηρούνται σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

 Αυτή η προχειρότητα(ή η σκοπιμότητα) της κυβέρνησης έχει τραγικά αποτελέσματα αφού σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών.

 Σε μια περίοδο κρίσης, σε μια εποχή που η ανάγκη για υποστήριξη των οικογενειών είναι πιο μεγάλη από ποτέ, η κυβέρνηση αποκλείει από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, χιλιάδες παιδιά.

 Την ίδια στιγμή οι δημόσιες δομές κινδυνεύουν με λουκέτο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο φάσμα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι.

 Η  παρούσα κυβέρνηση  κατάφερε το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή, αντί να είναι υποχρέωση του κράτους, να το μετατρέψει σε υπόθεση κάθε οικογένειας.

Καλείται η δημοτική αρχή να απαιτήσει έστω και τώρα   την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Πάγια θέση της παράταξής μας ήταν και παραμένει ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!