Τρίτη, Αυγούστου 09, 2022

Από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ ξεκίνησε η πυρκαγιά στα «Παλιοχώρια»(φωτο)

>

 

Μεγάλη κινητοποίηση

σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας όταν η Π.Υ Αγρινίου έλαβε σήμα για πυρκαγιά στην περιοχή «Παλιοχώρια» της κοινότητας Χούνης του δήμου Αγρινίου.

Λόγω του ότι η περιοχή περικλείεται από δάσος και στο παρελθόν έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές δόθηκε εντολή από την περιφερειακή διοίκηση για  μεγάλη κινητοποίηση με συνδρομή δυνάμεων από τις όμορες υπηρεσίες της Αιτ/νιας ,πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα και εναέριων μέσων «PZL».

Όμως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επαγρύπνηση ντόπιων που άμεσα με ιδία μέσα δεν άφησαν την πυρκαγιά να ξεφύγει και την περιόρισαν  μέχρι να φθάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά του Αγρινίου.

Έτσι άμεσα έγινε ανάκληση των πυροσβεστικών δυνάμεων στους τομείς τους.

Όπως διαπιστώθηκε η πυρκαγιά προκλήθηκε από κομμένο καλώδιο της Δ.Ε.Η σε χορτολιβαδική έκταση και όπως προαναφέρθηκε έγινε άμεσα αντιληπτή από τους περίοικους.

Μετά την πλήρη κατάσβεση ειδοποιήθηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Κουβαρά,σε χορτολιβαδική έκταση με τις φλόγες σε κάποιες στιγμές να ξεπερνούν τα 5μ και να δημιουργούν τρομακτικό σκηνικό. Τελικά τα ξημερώματα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι επίσης άμεσα αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά σε ξερή βλάστηση κατά μήκους της ε.ο Αγρινίου Αντιρρίου στην περιοχή της Νεάπολης.

Το επιχειρησιακό ενδιαφέρον των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Ελλάδας είναι στην Π.Ε Ηλείας καθώς από το πρωί υπάρχουν επαναλαμβανόμενα συμβάντα πυρκαγιών, σύμφωνα με τον  Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Χριστόφορο Μπόκα


2 σχόλια:

  1. Άσχετα με το ότι το συμβάν ήταν μικρό η σημερινή κινητοποίηση έδειξε άμεση ετοιμότητα και αντανακλαστικά ΌΠΩΣ ακριβώς πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις με κίτρινο επίπεδο επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς. ΜΌΝΟ έτσι θα προστατευτούν τα δάση μας και φυσικά πολλά μπράβο στους ντόπιους που προσέχουν οι ίδιοι τον τόπο τους. Για τον Περιφερειακό και συντοπίτη μας δεν χρειάζονται συστάσεις για την εμπειρία αντιμετώπισης πυρκαγιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μόνο που μέχρι να αποδειχθεί το συμβάν μικρό ο Πετράκης και τα πυροσβεστικά του Αγρινίου έκαναν ράλι ανάβασης .Μην ξεχνάμε τι έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!