Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2022

Αγρίνιο-Πρεμιέρα για το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών(φωτο)

>

Με σύμμαχο τελικά τον καιρό ,πραγματοποιήθηκε Ελληνική βραδιά με Χορευτικά της πόλης μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκίνησε σήμερα  και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 .


Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου παρουσία πλήθους κόσμου κατέληξε η παρέλαση των χορευτικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Συμμετείχαν τα: Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,
καθώς και οι σύλλογοι: «Το Χοροστάσι», «Οι Ρίζες», «Οι Μερακλήδες», Παγκρήτιος, Αγραφιώτες Σαρακατσάνοι,Οι Ρουμελιώτες, «Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων» , «Η Ρούμελη», «Ο Ζορμπάς», «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» , «Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Σταυραετοί των Αγράφων», «Τα Μανουσάκια».


Αύριο Πέμπτη στις 20.30 θα γίνει η παρέλαση των ξένων χορευτικών τμημάτων και στις 21:00 η Επίσημη Τελετή Έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Συμμετέχουν χορευτικά από: την Ελλάδα, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κροατία. την Αλβανία, το Κυργιστάν και το Ιράν.

Επίσης αύριο στις 12:00 μ.μ. ο Δήμαρχος Αγρινίου θα υποδεχθεί αντιπροσωπείες των χορευτικών συγκροτημάτων που μετέχουν στο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος (Αναστασιάδη 1).






2 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που μας ενημερώνεις kainourgiopress γιατί το ότι γίνεται φεστιβάλ σε όλο το δήμο Αγρινίου εκτός από το Καινούργιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως άξιον απορίας γιατί το Καινούργιο έχει αποκλειστεί από ότι πολιτιστικό του δήμου Αγρινίου.Από τη στιγμή μάλιστα που οι τελετές λήξης στην λίμνη το 2017 και το 2018 άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις .Και μάλιστα ο δήμος είχε βάλει και δωρεάν λεωφορεία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!