Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022

Αγρίνιο:Επιτυχημένη με χρήσιμα συμπεράσματα η ενημερωτική ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

>

Με απόφαση του ΟΗΕ η 25 Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση .

O Δήμος Αγρινίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος & ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, συνδιοργανώσαν ημερίδα – εκδήλωση με αναφορά στην Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών χθες απόγευμα Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Εκπρόσωποι της Π.Δ.Ε., του δήμου Αγρινίου και του  Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου κατά τους χαιρετισμούς τους  καλωσόρισαν τους πολίτες που γέμισαν την αίθουσα.

Ακολούθησαν εισηγήσεις για το θέμα και ανάλυση στο φαινόμενο που είναι σε έξαρση παγκοσμίως αφού καθημερινά καταγράφονται πολλά περιστατικά έμφυλης βίας.

Οι πολλές καταγραφείσες δολοφονίες, μόνο στον ελλαδικό χώρο την τελευταία διετία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως αποτυπώνεται στην εγκύκλιο που απεστάλη τον Νοέμβριο του 2021 (12 είχαν καταγραφεί πέρυσι)προς τις εισαγγελίες της επικράτειας, με γενικές οδηγίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που εμφανίζεται με την ειδική παθογένεια της ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τους εισηγητές τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά την διάρκεια του εγκλεισμού αλλά και μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν μια σειρά από θέματα όπως, ορισμός και μορφές βίας κατά των γυναικών,αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών – Φορείς που παρέχουν στήριξη,διαχείριση περιστατικών βίας κατά των γυναικών από τις Αστυνομικές Αρχές και Νομική προσέγγιση της βίας κατά των γυναικών.

Ομιλητές ήταν οι Χρυσάνθη Σταυροπούλου (Πρωτοδίκης), Δέσποινα Σβουρδάκου (ΔΡ Εγκληματολογίας), Γεώργιος Καλλιακμάνης (Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής) η Αθανασία Δημητρίου (ΔΡ Ψυχολογίας) και ο Πάνος Σόμπολος (Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ).


Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ»  Παρθενία  Χαρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!