Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο Καινούργιο

>

 

Ανακοίνωση-κάλεσμα

  Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους αγρότες, κάθε κτηνοτρόφο προσωπικά, να συμβάλλει  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο χωρίο μας και Πανελλαδικά (δείτε εδώ).

Η μαζικότατη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, στις 8 Γενάρη, που οργάνωσε η  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 12 Ομοσπονδίες και  πάνω από 100 Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους απ' όλη την Ελλάδα αποφάσισε και καλεί σε πολύμορφες κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 22 του μήνα.

Στο δρόμο μας βγάζουν για μια ακόμη φορά, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές  πώλησης των προϊόντων μας, με το αίσχος των ανοικτών τιμών, οι ζημιές που έχουν συμβεί, που όχι μόνο δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, αλλά ούτε καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ δεν έχουν σταλεί σε πολλούς παραγωγούς 6 ως και 10 μήνες μετά από τη στιγμή που έγιναν οι ζημιές.

Οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα και στο νομό μας, τους προηγούμενους μήνες για τα οξυμένα μας προβλήματα, απέδειξαν ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης σπάει με τον ενωτικό, μαζικό μας αγώνα.

Η αναπλήρωση εισοδήματος είναι επείγουσα για την ελιά καλαμών καθώς και την πράσινη χονδροελιά Αγρινίου οι οποίες πουλήθηκαν και πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής.

Τα προβλήματά δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα», αντίθετα αποτελούν μόνιμο βραχνά για μας με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.

Διεκδικούμε:

► Αναπλήρωση του εισοδήματος στις βρώσιμες ελιές.

► Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

► Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

► Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

► Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

► Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!