Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2023

Τι να φορέσεις στην συνέντευξη για δουλειά

>

Διανύεις την δύσκολη περίοδο των συνεντεύξεων για ανεύρεση εργασίας και η αγωνία σου είναι απολύτως κατανοητή, μα να που το τηλέφωνό σου χτύπησε και η πρόσκληση για συνέντευξη έφτασε. Πρέπει να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου, αφού αυτό σημαίνει πως το βιογραφικό σου εντυπωσίασε τους υποψήφιους εργοδότες σου, ωστόσο η πρώτη συνάντηση δια ζώσης σημαίνει πως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και φυσικά να έχεις μια προσεγμένη εμφάνιση. Μην ξεχνάς, η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική! Αν δεν έχεις ιδέα τι να φορέσεις, βρες παρακάτω ορισμένες προτάσεις και κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο λεπτό.

All time classic κουστούμι

Το περιβάλλον της εταιρείας είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ώστε να επιλέξεις το ιδανικό outfit για την ημέρα της συνέντευξης. Αν πηγαίνεις ως υποψήφιος σε μια πολυεθνική εταιρεία τότε μια καλή πρόταση θα ήταν να φορέσεις ένα κουστούμι. Τα κουστούμια είναι διαχρονικά και αποτελούν μια safe επιλογή αν θέλεις να είσαι κομψός, καλοντυμένος και συγχρόνως να μην τραβάς υπερβολικά τα βλέμματα, αλλά να είσαι εναρμονισμένος με το περιβάλλον σου. Διάλεξε το λευκό πουκάμισο, ανάμεσα στα πουκάμισα ανδρικά https://nonameathens.com/shirts/ της συλλογής σου, καθώς θα φωτίσει το πρόσωπό σου και συνδύασέ το με ένα navy, γκρι ή σκούρο πράσινο κουστούμι. Ολοκλήρωσε το look σου με ένα παλτό σε ταιριαστές αποχρώσεις και μην παραλείψεις τα άνετα μοκασίνια σου.

Μοντέρνο smart casual look

Όχι δεν σου προτείνουμε να πας στην συνέντευξη φορώντας φούτερ ανδρικά https://nonameathens.com/fouter-zaketes/ και φόρμες, ωστόσο σε εταιρικά περιβάλλοντα που δεν τηρούν το αυστηρό dress code των πολυεθνικών, ένα smart casual look θα σε κάνει να εντυπωσιάσεις με το στυλ σου και την απλότητά του. Επίλεξε ένα τζιν παντελόνι σε σκούρα απόχρωση, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με λευκό πουκάμισο και να πειραματιστείς με το layering. Για παράδειγμα αναλόγως την εποχή μπορείς να φορέσεις ένα πουλόβερ σε καφέ, μαύρη ή μπλε μαρέν απόχρωση και να ολοκληρώσεις το look σου με ένα blazer σε αποχρώσεις που να δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Προτίμησε δερμάτινα παπούτσια και κινήσου ανάμεσα σε αθλητικά βόλτας ή παπούτσια τύπου Oxfords.

Κομψά Αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι κύριο στοιχείο μια επιμελημένης εμφάνισης, για αυτό φρόντισε να μην λείπουν από το look της συνέντευξής σου. Φρόντισε ωστόσο να μην το παρακάνεις καθώς αυτό θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα στο ντύσιμό σου. Επίλεξε ένα ρολόι που να ταιριάζει με το ύφος του ρούχου που έχεις επιλέξει, καθώς και μια ζώνη που να δένει χρωματικά με τα παπούτσια σου. Ως extra λεπτομέρεια μπορείς να προσθέσεις στο ντύσιμό σου και μια ιδιαίτερη γραβάτα, π.χ. ριγέ, που θα απογειώσει το outfit σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!