Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023

Γούρια και διάφορα θρησκευτικά δώρα για τον μπαμπά ανάλογα με τα πιστεύω

>

 

Όταν ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα δώρο για τον μπαμπά ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο, θα πρέπει να σκεφτούμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με τη ζωή του συγκεκριμένου προσώπου. Συνήθως κοιτάμε το δώρο να έχει άμεση σχέση με κάποιες δραστηριότητες ή πιστεύω του ατόμου και κυρίως αν είναι για τον μπαμπά ή την μαμά. Το γούρι είναι κάτι συμβολικό αλλά μπορεί να έχει και θρησκευτική αξία. Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Η θρησκεία, τα πολιτικά πιστεύω και άλλες αρχές ενός ατόμου μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το κατάλληλο δώρο. Παρακάτω θα δούμε παραδείγματα θρησκευτικών δώρων και γούρια για μπαμπάδες:

Στον χριστιανισμό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία δώρων για τον μπαμπά να διαλέξουμε. Ένας σταυρός κολιέ ή βραχιόλι με γούρι είναι ένα κλασικό δώρο που μπορεί να χρησιμεύσει σαν φυλακτό. Μια άλλη επιλογή είναι ένα βιβλίο ή ημερολόγιο λατρείας με προσευχές. Ένα κομποσκοίνι για το χέρι για προσευχή το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους μπαμπάδες να εμβαθύνουν στην πνευματική τους ζωή. Ένας στίχος της Αγίας Γραφής σε κάδρο ή ένα όμορφο απόσπασμα μπορεί επίσης να είναι ένα υπέροχο δώρο που θα το έχουν στο σπίτι ή το γραφείο.

Εάν ο μπαμπάς σας είναι οπαδός του Ισλάμ, σκεφτείτε να του δώσετε ένα χαλί προσευχής, ένα ισλαμικό μάτι γούρι, ένα Κοράνι ή ένα ισλαμικό ημερολόγιο με καθημερινές προσευχές. Θα μπορούσατε επίσης να του δώσετε ένα έργο τέχνης με ένα θρησκευτικό απόσπασμα ή σύμβολο. Ένα παραδοσιακό ισλαμικό καπέλο ή χάντρες προσευχής είναι επίσης εξαιρετικά δώρα με ισλαμική παράδοση για μπαμπάδες.

Ένα δώρο για τον μπαμπά με εβραϊκά πιστεύω, ένα γούρι mezuzah ή το menorah μπορεί να είναι ένα σημαντικό δώρο. Είναι ένα από τα κλασικά κομμάτια που υπάρχουν σε κάθε εβραϊκό σπίτι και έρχονται σε διάφορα σχήματα και υλικά. Ένα Κιπά (kippah) είναι το εβραϊκό σκουφάκι προσευχής. Το τάλιτ είναι ένα ρούχο με κρόσσια και το φορούν οι θρησκευόμενοι Εβραίοι ως σάλι προσευχής. Μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τους μπαμπάδες που τηρούν τα παραδοσιακά εβραϊκά θρησκευτικά έθιμα. Κοσμήματα με εβραϊκό θέμα, όπως ένα κολιέ το άστρο του Δαβίδ ή μανικετόκουμπα, μπορούν επίσης να είναι ένα προσεγμένο δώρο.

Για τους μπαμπάδες που ασπάζονται τον Βουδισμό, σκεφτείτε να τους κάνετε δώρο ένα μαξιλάρι διαλογισμού, ή ένα θιβετιανό μπολ διαλογισμού. Ένα άγαλμα του Βούδα ή ένα κολιέ mala μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά δώρα για τους μπαμπάδες που ασκούν τον Βουδισμό. Ένα βιβλίο για τη βουδιστική φιλοσοφία μπορεί επίσης να είναι ένα δώρο στοχασμού.

Για τους μπαμπάδες που ακολουθούν τον Ινδουισμό, σκεφτείτε να τους δωρίσετε ένα άγαλμα μιας θεότητας για γούρι, όπως ο Ganesh ή ο Shiva. Ένα κολιέ mala ή ένα παραδοσιακό ινδικό κασκόλ. Είναι ένα εξαιρετικό δώρο για μπαμπάδες που εκτιμούν τις ινδουιστικές παραδόσεις. Ένα βιβλίο για την φιλοσοφία του ινδουισμού ή την μυθολογία μπορεί επίσης να είναι ένα δώρο στοχασμού και προσευχής.

Εκτός από συγκεκριμένα θρησκευτικά δώρα για τον μπαμπά και γούρια, υπάρχουν και άλλα δώρα που μπορεί να τους γοητεύσουν:

Ένα χαραγμένο κόσμημα, όπως ένα βραχιόλι ή ένα κολιέ με ένα ειδικό μήνυμα ή σύμβολο, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τον μπαμπά σας. Θα μπορούσατε να χαράξετε τα αρχικά του ή ένα απόσπασμα που έχει νόημα για αυτόν.

Μια οικογενειακή φωτογραφία ή άλμπουμ φωτογραφιών με κορνίζα μπορεί να είναι ένα συναισθηματικό δώρο για τους μπαμπάδες. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε μια κούπα με φωτογραφίες ή μία θήκη τηλεφώνου με μία οικογενειακή φωτογραφία. Τα εξατομικευμένα δώρα, όπως ένα μονόγραμμα σε πορτοφόλι, ρολόι ή μπρελόκ μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στον μπαμπά σας ότι τον σκέφτεστε.

Εάν ο μπαμπάς σας απολαμβάνει να περνά το χρόνο του έξω σε πεζοπορίες κλπ., σκεφτείτε να του κάνετε δώρο μια εξατομικευμένη κούπα ή ένα παγούρι νερού για κάμπινγκ, ένα σετ κάλτσες πεζοπορίας ή ένα τεχνητό δόλωμα για ψάρεμα.

Εάν στον μπαμπάς σας αρέσει το barbeque και το καλό φαγητό, σκεφτείτε να του κάνετε δώρο ένα αξεσουάρ φαγητού ή ένα βιβλίο μαγειρικής. Θα μπορούσατε επίσης να του δώσετε μια σανίδα κοπής, ένα εξειδικευμένο μαχαίρι σεφ, ή ένα σετ εργαλείων ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!