Κυριακή, Μαΐου 21, 2023

Αγρίνιο: Με κατάνυξη η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αιτωλ/νων Αγίων(φωτο)

>

 Με την Ακολουθία

του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου για την εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, αλλά και για την Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων, που εορτάζει η Ιερά Μητρόπολή μας την Κυριακή του Τυφλού.

Πριν τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του πιστού Λαού, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού τα ιερά Λείψανα των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων που μεταφέρθηκαν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές που φυλάσσονται.

Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν και τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τα ιερά λείψανα: του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου, του Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης του Αιτωλού, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος, του Αγίου Ανδρέου του Ερημίτου, του Αγίου Ιωάννου του εν Βραχωρίω μαρτυρήσαντος και του Αγίου Ιακώβου του Γέροντος του εν Δερβεκίστη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!