Κυριακή, Ιουνίου 04, 2023

Ελληνίς: Γέμισε μελωδίες και χορούς από Ελλάδα »(φωτο-βίντεο)

>

 

Μια καταπληκτική

μουσικοχορευτική παράσταση  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Κυριακής ,δεκάδες θεατές που επισκέφθηκαν τον μοναδικό χώρο του Ελληνίς. 

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγρινίου «Ζορμπάς» διοργάνωσε μια μοναδική βραδιά -αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Μια παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι των θεατών μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι πρωταγωνιστές και συντελεστές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα καθ'όλη την διάρκεια της παράστασης.

Ο Μίκης εκτός από μουσικός δημιουργός, άφησε παρακαταθήκη και στο χορευτικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τους ρυθμούς που χρησιμοποίησε. Είναι χρέος του συλλόγου να αναδείξει αυτούς τους χορούς και αυτούς τους ρυθμούς των λαϊκών μας τραγουδιών και να δείξει πως ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ πάντρεψε ρυθμούς παραδοσιακούς σε λαϊκά τραγούδια, στα τραγούδια του λαού.

Ο σύλλογος ΖΟΡΜΠΑΣ πήρε το όνομα του από τον ίδιο τον Μίκη ουσιαστικά, που δημιούργησε τον χορό του ΖΟΡΜΠΑ στην ομώνυμη ταινία: ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ/ZORBA THE GREEK(από το ομώνυμο βιβλίο: Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, του Νίκου Καζαντζάκη.)

Έτσι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο σύλλογος, είναι να τιμήσει τη μνήμη του Θεοδωράκη για όλο το μουσικό και κοινωνικό του ταξίδι!

Τραγούδησαν: Βενιαμίν Γερνάς, Έφη Ιωαννίδου, Μαργαρίτα Βαρελά

Θεατρικό: Έφη Ιωαννίδου, Τάκης Λιάγκας

Χοροδιδάσκαλος: Βενιαμίν Γερνάς
Χορηγός προβολής kainourgiopress











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!