ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η αποστασία και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 Η αποχώρηση

των προσφάτως εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, με σκοπό να συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, αποτελεί μια ιστορική πράξη αποστασίας και περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών.

Του Γιώργου Ξενάκη*

Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τους σκοπούς ενός συστήματος, το οποίο επιδιώκει συστηματικά την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Τα αποχωρούντα στελέχη, διαχειρίστηκαν εξουσία, συμμετείχαν και συνδιαμόρφωσαν όλες τις αποφάσεις, ψήφισαν και εφάρμοσαν σκληρές πολιτικές, συνυπήρξαν αρμονικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο της συντριβής και διεκδίκησαν την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές.

Μετά την ήττα τους όμως, αποφάσισαν να αποστατήσουν, με  πρόσχημα, ότι ο νέος και άφθαρτος πολιτικά πρόεδρος, ο οποίος δημιούργησε μια πρωτοφανή κινητοποίηση κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, δεν εκφράζει τις αριστερές ιδέες και δεν έχει δημοκρατικές αρχές.

Η ίδια πολιτική ομάδα, εμπόδιζε σταθερά, το αυθεντικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ από το 2019 και μετά, στην κοινωνία, με το άλλοθι της δήθεν πολιτικής αλλοτρίωση του.

Στην πραγματικότητα ο μόνος τους φόβος, ήταν η μειωμένη επιρροή του μηχανισμού τους, στο εσωτερικό ενός ανοιχτού και σύγχρονου κεντροαριστερού κόμματος.

Σε ότι αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ οι προοδευτικοί πολίτες, να μην ανησυχούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ το επόμενο διάστημα, θα μετεξελίσσεται σταθερά και συντεταγμένα, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροαριστερό κόμμα, το οποίο θα απαντάει στα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με όρους μέλλοντος.

Το στελεχιακό του δυναμικό θα ανανεωθεί με ανθρώπους που μελετούν και απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, της τεχνητής νοημοσύνης, των αλλαγών στα μοντέλα εργασίας και διοίκησης των επιχειρήσεων, στην οικονομική ανάπτυξη που ταυτόχρονα ενσωματώνει τους δείκτες βελτίωσης της ποιότητας ζωής, στους νέους ρόλους που πρέπει να διαδραματίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, στον νέο τρόπο οργάνωσης της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, μετά την εμπειρία της πανδημίας, καθώς και στην αποτελεσματικότερη οργάνωση του κράτους, ώστε να προστατεύει τους πολίτες από την ακρίβεια, την εργασία από την εκμετάλλευση, τα έσοδα του κράτους από την φοροδιαφυγή, την ασφάλεια των πολιτών από την εγκληματικότητα και τα σύνορα της χώρας μας.Οπως και ένα καινούργιο παραγωγικό  μοντέλο.

Αυτά είναι τα θέματα, στα οποία οι πολίτες αναζητούν λύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα τις δώσει.

Με εκείνους που αποστάτησαν, ενισχύοντας την κυβερνητική αλαζονεία, θα ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος.

Φυσικά, μέχρι τότε, θα έχει προηγηθεί η κρίση των πολιτών.  

Γιώργος  Ξενάκης

Υπεύθυνος Οργανωτικού ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια