ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας(φωτο-βίντεο)

 

Με θρησκευτική

ευλάβεια και κατάνυξη οι πιστοί  τίμησαν σήμερα, το απόγευμα της Κυριακής, την Αγία Βαρβάρα , στην φερώνυμη εκκλησία της πόλης, όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Στην Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος ,ενώ παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός ,ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος,ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος , ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης  Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος.

Στον εσπερινό, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την  Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών εκ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η οποία φιλοξενείται στον Ιερό Ναό.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην ακολουθία του Εσπερινού και των ονομαστηρίων του που δεν είναι μόνο εορτή και χαρά του Επισκόπου, αλλά ολόκληρης της τοπικής Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους χορούς των ιεροψαλτών, των αναγνωστών τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης  και της πολιτείας και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία.

 Αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην εμπειρία, ένα χρόνο ,από τη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολή μας και απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και συμπόρευσης προς όλους για την πρόοδο και το καλό της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον συνεφημέριο π.Αναστάσιο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού για την πολύ καλή προετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χάρη και τις πρεσβείες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Αύριο, Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα του εορτασμού διαμορφώνεται ως εξής:

ώρα 07:00 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 17:00 θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκλησις εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

Στις 20:30 η ακολουθία του μικρού αποδείπνου.


















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια