ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Όμορφη βραδιά με την χορωδία «Εμμέλεια» στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας (φωτο & βίντεο)

 Η βυζαντινή παραδοσιακή χορωδία της Παντάνασσας '' Εμμέλεια'' το Σάββατο 25 Μαΐου επιμελήθηκε και παρουσίασε μουσική βραδιά στο Αγρίνιο,στο  πλαίσιο δραστηριοτήτων λόγω της παραμονής  της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας  στον ομώνυμο ναό.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον αύλειο χώρο του ναού όμως λόγω αστάθειας του καιρού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον υπόγειο χώρο του ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και μουσικοδιδασκάλου κ. Καμζέλα Κωνσταντίνου.

Δείτε απόσπασμα στο AgrinioLikeWebTv

Η Νεανική Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» είναι καρπός της αγάπης, του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας κάποιων ανθρώπων για τη νεότητα και τη συνέχιση της Ελληνορθόδοξης παράδοσης στον τόπο. 

Η χορωδία λειτουργεί τακτικά όλο το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγούνται καθώς ασχολούνται με την υμνολογία της εκκλησίας και τα παραδοσιακά τραγούδια. Τη χορωδία υποστηρίζει πολυμελής ορχήστρα από νέους που παίζουν διάφορα μουσικά όργανα.

Πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή στο χωριό και αλλού και συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έλαβε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στην Κατούνα, στην Αμφιλοχία, τον Αστακό, το Καρπενήσι και την Πάτρα.

Τη χορωδία από της ιδρύσεώς της διευθύνει ο ιεροψάλτης και δάσκαλος κ. Καμζέλας Κων/νος. 
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια