ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Ρωτάμε τον πρωθυπουργό, μέχρι πότε θα γυρνάει την πλάτη στον αγρότη;»

Εκεί που νομίζαμε οτι η επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το πρόστιμο των 281 εκατομμυρίων ευρώ είναι το τελευταίο κατόρθωμα του Αυγενάκη, ο υπουργός μας διέψευσε.

Ο διοικητής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν έστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον υπουργό Αυγενάκη.

Ο κ. Χαρουτουνιάν ευθέως αναφέρει οτι δέχεται πιέσεις για να υπογράφει απ' ευθείας αναθέσεις

ενώ κατηγορεί τον υπουργό ότι σκόπιμα βάζει αναχώματα σε μια σειρά ενεργειών που θα ωφελούσαν τους αγρότες.

Ο κ. Χαρουτουνιάν αναφέρει ότι με ευθύνη Αυγενάκη εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης για εφαρμογή του συστήματος ΑΡΤΕΜΗΣ 2.0 που θα έφερνε τέλος στις ελληνοποιήσεις γάλακτος. Να υπενθυμίσουμε οτι η εφαρμογή του ΑΡΤΕΜΗΣ 2.0 ήταν πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα ο κ. Χαρουτουνιάν καταλογίζει στον υπουργό "φωτογραφικούς" ελέγχους καθώς ακόμα δεν υιοθετεί την ηλεκτρονική έκδοση παραστατικών που συνοδεύουν το εισαγόμενο γαλα, ενώ ακόμα δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει πόσο γάλα απαιτείται για την παραγωγή 1 κιλού φέτας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά παλινωδιών του υπουργού

- Πετσόκομμα επιδοτήσεων

- Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών

- επιτήρηση ΟΠΕΚΕΠΕ

- 281 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για πληρωμές ως το 2021 και πρόστιμο 10% για πληρωμές που αφορούν το έτος 2023

Ρωτάμε τον πρωθυπουργό μέχρι πότε θα καλύπτει την ανεπάρκεια του κ. Αυγενάκη. Μέχρι πότε θα γυρνάει την πλάτη στον αγρότη;

ΦΤΑΝΕΙ. χάθηκαν ήδη πολλά λεφτά απ την ελληνική ύπαιθρο.

Υ.Γ. καλούμε τους τοπικούς "άρχοντες" και φορείς να μην αρκούνται μόνο σε χειραψίες και κομματικές φιέστες, αλλά με όχημα το θεσμικό τους ρόλο να βάζουν το όφελος του τόπου πάνω απ την κομματική τους ταυτότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια