ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Γαστρονομική εκδήλωση στην Τριχωνίδα -Το μέλλον του τόπου μας είναι οι τοπικές επιχειρήσεις (φωτο)

Του Νότη Ρεντίφη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  Γαστρονομική εκδήλωση προβολής επιχειρήσεων & έκθεσης τοπικών προϊόντων του Αγροδιατροφικού τομέα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του Συνεδρίου για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία «ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΑΤΑ», 

Τοπικές επιχειρήσεις παρουσίασαν και πρόσφεραν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της έκθεσης με χαμόγελα,διάθεση για ενημέρωση και προσφορά.

Αξίζει να αναφερθούμε στην νέα γενιά επαγγελματιών που είτε ξεκίνησαν νέες επιχειρήσεις από την αρχή είτε συνεχίζουν οικογενειακές επιχειρήσεις.

Συζητώντας με τους νέους αυτούς ανθρώπους με εντυπωσίασε το πραγματικό τους χαμόγελο,το πάθος που μίλησαν,ο τρόπος που παρουσίασαν τα προϊόντα τους  και η αγάπη για τον τόπο τους ,τον τόπο μας, που ζούμε ,δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας. 

Μέσα από την συζήτηση και την φιλική κουβέντα μπορούσες να διακρίνεις την αγωνία για το μέλλον ,για την εξέλιξη και ανέλιξη ,τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα ,όμως το χαμόγελο και η νότα αισιοδοξίας σε κάνουν να πιστεύεις ότι κάτι καλό είναι στον ορίζοντα και κάτι φαίνεται να αλλάζει. 

Στο «ίδιο καζάνι βράζουμε» όλοι, και όλοι, νέοι και παλιοί αγωνιζόμαστε για την δουλειά μας ,και τον τόπο που αγαπάμε, που ζούμε και ονειρευόμαστε ότι θα γίνει καλύτερος.

Για να γίνει αυτό όλοι αυτοί που βάζουν τα λιθαράκια και συμπληρώνουν τον δρόμο ,πρέπει να στηριχθούν από τον κόσμο,από τους φορείς και από την πολιτεία.

Η αλήθεια είναι πως κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις δεν τις γνώριζα και χάρηκα που τις γνώρισα και που οι άνθρωποι αυτοί  προτίμησαν να μην πάνε σε κάποια παραλία και να είναι σήμερα στην Τριχωνίδα, για να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν τα προϊόντα τους. 

Ωραίο το ψητό λουκάνικο,το τσίπουρο ,οι ελιές ,το μέλι.και τα γλυκά κουταλιού που δοκίμασα ,είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα ήταν εξαιρετικά ,αλλά πόσα να δοκιμάσει ένας επισκέπτης,

Το μέλλον του τόπου μας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι του και οι τοπικές επιχειρήσεις.






























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια