Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

Πρόσκοποι Αγρινίου:Ο ποδηλατόδρομος Αγρινίου-λίμνης Τριχωνίδας ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης

>
Στο πλαίσιο της Διαβούλευσης Στρατηγικού Σχεδίου Marketing Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας http://www.pde.gov.gr/smpd/ οι Πρόσκοποι Αγρινίου προώθησαν και πρότειναν την κατασκευή του ποδηλατόδρομου Αγρινίου - Λίμνης Τριχωνίδας ...ως πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσα από την ανάδειξη και ταυτόχρονα την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας.
Η περίοδος διαβούλευσης ήταν από 25/07/16 έως 11/09/16 και σύλλογοι, φορείς αλλά και πολίτες μπορούσαν να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ύστερα από τη διαβούλευση, η κατασκευή του συγκεκριμένου ποδηλατόδρομου επεξεργάζεται τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από τον Δήμο Αγρινίου ως ένα έργο με πολλαπλά οφέλη.


Σε επικοινωνία του προέδρου των προσκόπων Αγρινίου κ.Γιώργου Παπαναστασίου με το agriniolike.gr,
ο κ.Παπαναστασίου" διευκρινίζει ότι η ιδέα ξεκίνησε από τους προσκόπους,υπάρχει θετική διάθεση από την Δημοτική Αρχή και την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,χρειάζεται όμως και οι πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του σχεδίου που δεν αφορά τους προσκόπους αλλά ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής".

Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου έχουν καταθέσει επανειλημμένα επεξεργασμένη και τεκμηριωμένη πρόταση προς την Δημοτική Αρχή της πόλης, η οποία εάν και εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα για τους κατοίκους της περιοχής: για την τουριστική ανάπτυξη του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, καθώς και για την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας από την ανεξέλεγκτη χρήση και μόλυνση. 
Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου μαζί με άλλους φορείς, κοινωνικές ομάδες, αλλά, και ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα, επιχειρούν με αυτή τη σελίδα να ευαισθητοποιήσουν όλο και ποιο πολλούς συμπολίτες μας, έτσι, ώστε, όλοι μαζί να καταφέρουμε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το όραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!