Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017

Έχουν ευθύνες και οι πολίτες που βρομίζουν τα ρέματα...

>
Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Καινούργιο και την ευρύτερη περιοχή του χωριού αναγνώστες επισημαίνουν ότι για τα απροσπέλαστα από το νερό ρέματα, έχουν μεγάλες ευθύνες και όλοι αυτοί που τα γέμισαν μπάζα και σκουπίδια.

Πριν μερικές εβδομάδες ...
κάποιοι στο ρέμα κοντά στην περιοχή "Αραπάκη" Καινουργίου,είχαν πετάξει το παλιό τους σαλόνι στην είσοδο του αποχετευτικού,αλλά και λάστιχα αυτοκινήτων
,Δείτε εδώ

Τότε ο Δήμος Αγρινίου απομάκρυνε τα σκουπίδια,αλλά κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό και συνέχισαν.
Αφού το ρέμα καθάρισε,πέταξαν σκουπίδια εκ'νέου .
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που ανέφερε αναγνώστης μας,ότι 2-3 ημέρες μετά τον καθαρισμό του συγκεκριμένου ρέματος ,είδε "συνδημότες" μας να πετάνε τα κομμένα κλαδιά των ελαιόδεντρων που είχαν κλαδέψει.
Μάλιστα όταν τους έκανε παρατήρηση αντέδρασαν και έντονα,αφού δεν ήταν δική του δουλεία και το σπίτι τους ήταν μακριά από την περιοχή,άρα ως προς τι η ανησυχία;;;;;

Συμπεριφορά εξοργιστική που χρίζει άλλης αντιμετώπισης εν καιρώ Ειρήνης.
Τα ίδια και χειρότερα έρχονται να επαληθεύσουν πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου,που και στις πλημμύρες αλλά και το προηγούμενο διάστημα είχαν εντοπίσει πολλά τέτοια περιστατικά σε ρέματα.
Ειδικά στην περιοχή της "Χαραυγής" κάποιοι προσπαθώντας να τα καθαρίσουν έβαζαν πυρκαγιές εν'μέσω καύσωνα,οι οποίες ξέφευγαν και τα χειρότερα αποφεύγονταν χάρις στις άμεσες επεμβάσεις των πυροσβεστών.

Ένας ακόμη αναγνώστης μας, έστειλε τις εικόνες από την παραλίμνια περιοχή(περίπου 10 μέρες πριν τις πλημμύρες) που καταλήγει το "λιγόμερα",το οποίο το Σάββατο "γιγάντωσε" και παρέσυρε ότι βρήκε στο διάβα του.

Οι κάτοικοι ήταν ανήσυχοι και είχαν στείλει εγγράφως τους φόβους τους (με ονοματεπώνυμο)για την επικείμενη καταστροφή,στους αρμόδιους φορείς,αλλά τα έγγραφα έμειναν στο πρωτόκολλο.




Δείτε τις εικόνες που έρχονται απλά να συμπληρώσουν όλα τα παραπάνω και να αποδείξουν ότι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες δεν σεβόμαστε τη φύση και τους συνανθρώπους μας και τα αποτελέσματα των πράξεων είναι καταστροφικά όταν έρθουν.

Υ.Γ Όποιος δεν έζησε τις καταστροφές των συνανθρώπων μας,δεν μπορεί να έρθει στην θέση τους,όσο και αν συμπονεί όσο και αν συμπαραστέκεται.

Ε.Κ.Ρ









2 σχόλια:

  1. Την επόμενη φορά να πετάξετε κάνα πλυντήριο κουζίνα ψυγείο τέτοια πράγματα κ όταν ξαναγίνει κάτι τέτοιο (μακάρι να μην ξαναδούμε τέτοια καταστροφη) να βγαίνετε στα σάιτ να κλαίγεστε κ να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες....κρίμα για τον κοσμάκη που δεν φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ειναι η κυβερνηση? Που ειναι ο υπουργος και οι βουλευτες? Που ειναι οι δημαρχοι? Το γνωστο νεοελληνικο "μοτο", καθε φορα που με την ανευθυνοτητα, την κουτοπονηρια του "ραγια",την ηλιθιοτητα και τον ωχαδερφισμο μας, πνιγομαστε, καιγομαστε η σκοτωνομαστσ στους δρομους. Κανενας νεοελληνας δενειναι υπευθυνος ο ιδιος για τιποτα. Μονο κι "αλλοι". Για τους απεραντους σκουπιδοτοπους σε ολη την υπαιθρο της περιοχης μας και στην παραλιμνια ζωνη της Τριχωνιδας, κανενας συντοπιτης μας δεν ειναι υπευθυνος...Μονο οι "αλλοι". Συνεχιστε ετσι νεοελληνες...εχει κι αλλο πατο το βαρελι..Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!