ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Σύγχυση και προβληματισμός για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ



Μπορεί προχθές να ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση στην κατάθεση δηλώσεων ΟΣΔΕ από την Ε.Ε αλλά ο προβληματισμός και ο φόβος για τους δικαιούχους παραμένει καθώς το ερώτημα που απασχολεί τους δικαιούχους ...
και στο Καινούργιο,είναι αν θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση ή μήπως όχι, φοβούμενοι την μείωση των συντάξεων κατά 60% για όσους τελικά λάβουν την επιδότηση.

Η σύγχυση έχει να κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου που εφαρμόζεται από 1-1-2017 και αναφέρει κάποιες κατηγορίες αγροτών που πρέπει να επιλέξουν την συνέχιση καταβολής της επιδότησης και την περικοπή της σύνταξης 60% ή την καταβολή της σύνταξης που λαμβάνουν.

 Αν και εκδόθηκε η εγκύκλιος Φ.10034/18282/566/20.4.2017 με διευκρινήσεις για τις κατηγορίες αγροτών αναλυτικά, και πάλι όμως η σύγχυση παραμένει.

Πολλοί Δημότες του Καινουργίου επικοινώνησαν με το kainourgiopress και ανέφεραν τον προβληματισμό καθώς επίσημες απαντήσεις δεν λαμβάνουν.

Μάλιστα η σύγχυση μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς οι οικονομοτεχνικοί που απευθύνονται δίνουν για την ίδια περίπτωση εκ΄διαμέτρου αντίθετες συμβουλές,όπως ανέφεραν.

Έτσι πολλοί από τους δικαιούχους μέχρι χθες δεν υπέβαλαν αίτηση και αναμένουν τυχόν επίσημες απαντήσεις μέχρι να λήξει η παράταση στις 15-6-2018.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για διευκρινήσεις εντοπίσαμε περσινά δημοσιεύματα που αναφέρουν όλα τα παραπάνω αναλυτικά, αλλά και πάλι πρόκειται για ρεπορτάζ και για ευνόητους λόγους δεν αναδημοσιεύουμε.

Σε αναμονή λοιπόν ανακοινώσεων από επίσημες πηγές ,γιατί είναι άδικο να χαθούν επιδοτήσεις της Ε.Ε που θα δώσουν ανάσα σε πολλούς δικαιούχους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια