Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2022

Δόξα :Ανατροπή στην ανατροπή και αγωνία για το μέλλον

>

Ένα σήριαλ

χωρίς προηγούμενο παρακολουθούν οι φίλοι της Δόξας Καινουργίου από τα τέλη Αυγούστου και μετά όσον αφορά τις διοικητικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό της ομάδας για την νέα χρονιά.

Σήμερα το απόγευμα είχε ανακοινωθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία δεν έγινε μετά τις εξελίξεις που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο FB.

Όμως υπήρξε σε πολύ καλό κλίμα συζήτηση φίλων της Δόξας οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συζήτησης αυτής υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση,όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην ομάδα με τις ανατροπές σε διοικητικό επίπεδο να διαδέχεται η μια την άλλη.

Έτσι  έγινε αναφορά στα όσα συνέβησαν από τις 18 Αυγούστου 2022 και μετά όταν ανακοινώθηκε από το Δ.Σ ότι δηλώθηκε η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ.

Περιληπτικά:

Στις 23 Αυγούστου 2022 υπήρξε γραπτή δήλωση του Κώστα Κορδάτου ο οποίος υπέγραψε ως «υπό παραίτηση Πρόεδρος» και χαρακτηριστικά ανέφερε στο τέλος της δήλωσης:

Υ.Γ:«Επιπλέον ενημερώνω ότι υπάρχουν αυστηροί προσωπικοί λόγοι, που δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις όποιες υπηρεσίες μου από τη θέση του Προέδρου της ΔΟΞΑΣ»

Υ Γ. 2. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον (μεχρι 31-8-2022), τότε θα υποβάλω και τυπικά την παραίτησή μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πορεία του σωματείου.

Στις 29 Αυγούστου έγινε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ στις 31-8-2022 η οποία έγινε την 1η Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα την

« Αγωνιστική πορεία ομάδας - Παραιτήσεις Προέδρου και μελών Δ.Σ.».

Την 1η Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του  Δ.Σ δεν παραιτούνται τελικά καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Όλα τα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν δήλωσαν ότι δεν παραιτούνται, διότι θεωρούν επιτυχημένη  τη πορεία της ομάδας και ειδικά την μεγάλη προσφορά του Προέδρου

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε πρόσκληση στους ποδοσφαιριστές για την 1η συνάντηση η οποία ορίστηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 ,όμως επειδή οι ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν το παρόν αναβλήθηκε όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Δ.Σ κάνοντας λόγο για ομαδική αποχή.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 γίνεται η 2η πρόσκληση προς τους ποδοσφαιριστές για συνάντηση στις 18 Σεπτεμβρίου 2022  και στις 17 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Κώστας Δ.Κορδάτος αναρτά δήλωση περί παραπληροφόρησης των ποδοσφαιρστών και των μελών του Δ.Σ ,ενώ κλείνοντας την δήλωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υ Γ. 1. Όσο με αφορά, δηλώνω ότι δεν επιμένω, ούτε με αφορά η καρέκλα του Προέδρου, αλλά υπερασπίζομαι: τα ιδανικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την αξιοπρέπεια του θεσμού των οργάνων διοίκησης, τα μέλη του Συλλόγου, την αξιοκρατία, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συλλογικότητα.»

Ταυτόχρονα την ίδια μέρα το Δ.Σ ανακοινώνει την πρόσληψη προπονητή φυσικής κατάστασης «με  τη συμφωνία βέβαια να ισχύει εάν οι ποδοσφαιριστές συμμετάσχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας»

Στις 18 Σεπτεμβρίου και πάλι οι  ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν το παρόν πλην μερικών και η συνάντηση ήταν άκαρπη.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί «τσουνάμι»παραιτήσεων σύμφωνα με το olatagoal.gr που είχε κάποιες εξ'αυτών στην διάθεσή του.

Υπό την εξέλιξη αυτή στις 22 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η παραίτηση των μελών του Δ.Σ της Δόξας Καινουργίου , στάλθηκε Δ.Τ στα τοπικά  ΜΜΕ και στην ΕΠΣΑ το οποίο Δ.Τ ανέφερε στο τέλος:

«Όπως γίνεται γνωστό καμία άλλη πράξη δεν μπορεί να γίνει εφ εξής από την σήμερον που έλαβε χώρα επίσημα η παραίτηση του Δ.Σ. 

Το αρχείο του σωματείου και το αθλητικό υλικό φυλάσσονται για να παραδοθούν στο νόμιμο εκπρόσωπο, όπως ορίζει το καταστατικό, ο αθλητικός νόμος και ο Α.Κ. , Παγώνουν και οι  υποχρεώσεις που υπάρχουν προς τρίτους, τις οποίες η διοίκηση θα εκπλήρωνε με τον προγραμματισμό που είχε κάνει. Καμία πράξη είσπραξης επιχορηγήσεων δωρεών κ.λ.π. (αν υπάρξουν), μπορούν να εκτελεστούν πλέον.

Είναι φανερό ότι μέχρι να οριστεί διοίκηση τα πάντα αναστέλλονται και σε αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς που «βαλλόμαστε» πανταχόθεν. 

Υ.Γ. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημερωτική ανακοίνωση, όπου θα τεθούν όλα και όλοι "επί των τύπων των υλών" .»

Υπό τις εξελίξεις αυτές ανακοινώθηκε εκ της Ε.Ε της Δόξας Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών για τον ορισμό εκλογών,   την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2022 η οποία αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε στη σελίδα του ομίλου στο Fb ότι η Δόξα εντάχθηκε οριστικά στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α.

Όμως σύμφωνα με αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο FB δεν μπορούσε να συγκληθεί Γ.Σ καθώς όπως ανέφερε στο τέλος 

»Νόμιμη διοίκηση μετά την πτώση του π. Δ Σ. ορίζεται από το νόμο μόνο από το Πρωτοδικείο.

Εκλογές πλέον γίνονται με το νόμο 4726/2020 Αυγενακη με δικαστικό αντιπρόσωπο.»΅

Ακολούθησε ανάρτηση δήλωσης μέλους της Ε.Ε της Δόξας στην οποία ανέφερε ότι δεν γνώριζε για σύγκληση Γ.Σ ,δεν συμφωνούσε και έκανε λόγο για παρανομία.

Και φθάσαμε στην αναλυτικότατη ανακοίνωση-ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δόξας Κώστα Κορδάτο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στην οποία αναφέρονταν ότι εκτός από μια παραίτηση η οποία έγινε αποδεκτή ,κανένας άλλος δεν έχει υποβάλει (νόμιμα - τυπικά) την παραίτηση του από μέλος της διοίκησης και κάλεσε τα μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν επίσημα τις παραιτήσεις τους και στη συνέχεια να κληθούν  τα αναπληρωματικά μέλη για την κάλυψη των ξένων και κενών  θέσεων και ανάλογα να γίνουν όσα ορίζει η  νομοθεσία.

Επίσης κατέθεσε εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση και η συμφωνία να γίνει   σε κοινή σύσκεψη ενώπιον του Προέδρου της Κοινότητας και της ΕΠΣ Αιτωλ/νιας.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 υπήρξε μια ακόμη ανάρτηση ως τώρα (21:43) ότι αύριο ο κ.Κορδάτος θα παραβρεθεί ως πρόεδρος της ομάδας στην σύσκεψη-ενημέρωση στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας(κατόπιν προσκλήσεως) για την ανάληψη του προγράμματος, το οποίο είναι δωρεάν (συμμετέχοντες και προπονητές) και επιχορηγείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά όλες οι αναρτήσεις και οι δηλώσεις στο ΔΟΞΑ Καινουργίου

Έτσι λοιπόν στην σημερινή συνάντηση των φίλων της ομάδας  και με δεδομένο ότι το Δ.Σ υφίσταται,μετά από διαλογική συζήτηση σε καλό κλίμα ,συμφωνήθηκε το Δ.Σ να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται βάσει νομοθεσίας και καταστατικού για να μην χαθεί η χρονιά.

19 σχόλια:

  1. Μπράβο στους φίλους της ομάδας και τους αγνούς φιλάθλους.Πολύ σωστή ενημέρωση.Το Δ.Σ αφού υφίσταται να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες χωρίς εμπόδια.Τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι ορίζει ο νόμος.Μόνο τάχιστα να μην χαθεί η χρονιά γιατί κάποιο θα πρέπει να λογοδοτήσουν αν η ομάδα διαλυθεί.

    Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα αποδείξαμε εμείς που αγαπάμε πραγματικά την ομάδα,ότι μας ενδιαφέρει η ΔΟΞΑ ΜΟΝΟ και τίποτα άλλο.Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων ο πρόεδρος και το υπόλοιπο Δ.Σ να αναλάβουν δράση και να δούμε την ομάδα στον φυσικό της χώρο τον αγωνιστικό.Μπράβο στους παλαίμαχους ,στην κοινότητα και στους απλούς φίλους οι οποίοι επικαλέστηκαν και ασπάστηκαν την νομιμότητα .Ότι λέει η νομοθεσία και το καταστατικό για το καλό της ομάδας. Αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης. Αν δηλωθεί αδυναμία να ενεργοποιηθούν τα άρθρα του καταστατικού άμεσα πριν χαθεί η χρονιά.
    Πλέον η ευθύνη και η μπάλα είναι στο Δ.Σ.Κάποιοι από μας τους ψηφίσαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ..μπραβο σας..
    Όσον αφορά την ομάδα του χωριού μας είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει.
    Απ ότι κατάλαβα όλοι ήταν εκεί εκτός απ αυτόν που έπρεπε, αυτόν που περίτρανα αγαπάει την καρέκλα και δεν πήγε να δώσει εξηγήσεις σε αυτούς που ώφειλε στην λαϊκή βάση της ομάδας.
    Η ιστορία ήδη σε έκρινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το μόνο που σε νοιάζει είναι η καρέκλα και το πληκτρολόγιο...γιατι δεν πήγες να βρεθεί μια λύση;; γιατί είσαι στο εγώ ή κανένας. Πλέον ο κόσμος γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χρονιά πλέον έχει χαθεί για το ιστορικό μας σωματείο που από την στιγμή που ανέδειξε αυτόν πρόεδρο η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.
    Κρίμα για τα παιδιά που θα αναγκαστούν να γυρνάνε αριστερά και δεξιά για να αθληθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση φίλων της ΔΟΞΑΣ.
    Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να μην χαθεί η χρόνια.
    Η ΔΟΞΑ είναι ιστορία για το αιτωλωκαρνανικο ποδισφαιρο
    Το συμβούλιο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του,
    Εύχομαι να μην είναι καταστροφική η χρόνια για την ιστορία της δόξα και γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της.
    Ο δημοκρατικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που βίωσα σήμερα ήταν ότι καλύτερο τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ΕΛΠΙΔΑ για το καλό του χωριού, Καινουργιώτες όλων ηλικιών και επαγγελμάτων σε μια δημοκρατική συζήτηση όπου διευκρινίστηκαν όλα όσα προηγήθηκαν.Έτσι ναι αγαπητοί μου θα πάμε μπροστά και ο Φοίνικας αναγεννιέται από τις στάχτες του.Πολύ σωστή η τοποθέτηση του ανθρώπου που φρόντισε για την κατάληξη της συζήτησης...Κανένα εμπόδιο στο εκλεγμένο Δ.Σ από τους φίλους που απλά θέλουμε το καλό της ομάδας.Ας αποδειχθούμε εμείς ανίκανοι και ικανοί οι διοικούντες για το καλό της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω το αξιόλογο ρεπορτάζ και πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως τα επόμενα καταργούν τα προηγούμενα (δεδομένα)γεγονότα σαν να μην γράφτηκαν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σε όλους και ας ελπίσουμε το Συμβούλιο της ομάδας να μην πάει την ομάδα στο Πρωτοδικείο γιατί αυτό θα είναι αυτόματα και η διάλυση του Συλλόγου. Αν θέλουν να παραιτηθούν, να υποβάλουν τις παραιτήσεις στην Γενική Συνέλευση ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία αρχαιρεσιών ορίζοντας ημερομηνία και προσλαμβάνοντας δικαστικό αντιπρόσωπο όπως ορίζει ο νόμος. Υ.Γ. Όταν θες το καλό της ομάδας δεν αναφέρεσαι σε Πρωτοδικείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι φίλοι της ομάδας μίλησαν με πράξεις ,σεβάστηκαν τις διαδικασίες σύμφωνα με τα όσα η διοίκηση ανέφερε .Το Δ.Σ όλο γράφει ,γράφει,γράφει και μετά τα ξεγράφει και ξαναγράφει για να ξεγράψει και να ξαναγράψει και ο χρόνος χάνεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ,
    Όσο αφορά τα υπόλοιπα, σχετικά
    με την δόξα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, η χρόνια λογικά θα χαθεί.
    Και τότε οι υπεύθυνοι ας αναλαβουν τις ευθύνες.
    Η ιστορία της ομάδας θα γραφτεί με μαύρα γράμματα.
    Ειναι πολύ λυπηρό.
    Και κάτι τελευταίο, σήμερα απέδειξαν κάποιοι πόσο πολύ αγαπάνε την ομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πράγματα είναι πλέον απλά και ξεκάθαρα.Διοικείς μια ομάδα με άλλους 7-8 ανθρώπους και αξιολογείς τα δεδομένα.Ποια είναι αυτά:
    1. Δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι και 160 ευρώ για να δηλωθεί συμμετοχή δεν τα βάλε το Δ.Σ αλλά από δωρεές.
    2. Η Δόξα γράφτηκε στο μητρώο του υπουργείο αθλητισμού.Μπράβο και συγχαρητήρια ,αξιέπαινη πράξη΄(πιστώνεται στο Δ.Σ).
    3.Για 2 χρόνια συνεχόμενα η ομάδα αδυνατεί να κάνει τα Θέστια και περιμένει πόρους και διοργάνωση από άλλους.
    4.Έχει πάει 27 Σεπτεμβρίου και δεν έχει γίνει κανένας σχεδιασμός.
    5.Οι ποδοσφαιριστές δεν έρχονται στις συγκεντρώσεις για τους δικούς τους λόγους.
    6.Δηλώνεται η παραίτηση του Δ.Σ και μετά από 2 μέρες θυμάται ότι για τεχνικούς λόγους δεν ισχύουν οι παραιτήσεις.
    7.Μια ομάδα φίλων προσπαθεί να αναλάβει δράση αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα...Σέβεται τις νόμιμες διαδικασίες και το καταστατικό και απλά περιμένει τις εξελίξεις.
    Τι πρέπει να γίνει(τι κάνω ως αντιπρόεδρος σε σύλλογο)
    1.Καλώ Δ.Σ των μελών και συζητάμε τα νέα δεδομένα.
    2.Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί υποβάλει παραίτηση με τον προβλεπόμενο τρόπο.
    4.Αν χαθεί η πλειοψηφία ενεργοποιείται το καταστατικό και πριν από οποιαδήποτε δικαστική περιπέτεια συγκαλώ Γ.Σ
    3.Όσοι (αν)απομείνουμε βάζουμε κάτω τα οικονομικά δεδομένα,με βασικό ερώτημα τι μπορούμε να προσφέρουμε οι ίδιοι.
    4.Αν δεν υπάρχουν πόροι δεν προχωράμε.
    5.Μπορούμε να δώσουμε διαπιστευτήρια σε παίκτες προπονητές κλπ.Αν ναι έχει καλώς,αν όχι πρέπει να λάβουμε μέτρα.
    7.Αν δεν μπορούμε να διοικήσουμε και αν δεν είμαστε αποδεκτοί αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι και πετάμε την καυτή πατάτα στους επόμενους.
    Έτσι έχουν τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί φίλοι καλημέρα από το βροχερό Καινούργιο.Να κάνω μια μετάφραση στα παραπάνω :
    Εμείς είπαμε ότι παραιτούμαστε αλλά αυτοί είπαν δεν παραιτούμασε και ότι είναι υπο παραίτηση.Μετά είπαν παραιτούμαστε ένας ένας και είπαμε ότι ανακοινώσαμε ότι παραιτηθήκαμε επίσημα.Αυτοί είπαν αφού παραιτήθηκαν να αναλάβουμε εμείς ,αλλά είπαν οι άλλοι δεν παραιτούμαστε γιατί δεν υποβάλαμε παραίτηση και άρα συνεχίζουμε.Και είπαν οι άλλοι ωραία αφού δεν παραιτήθηκαν συνεχίζουν και λένε οι άλλοι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.
    Αυτά τίποτα άλλο....
    Διαφωνεί κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ότι ορίζει ο νόμος. Υπόλογα για τις όποιες εξελίξεις είναι όλα τα μέλη της διοίκησης και ορθώς αυτά πρέπει να αποφασίσουν, αλλά ΧΘΕΣ.Τα περιθώρια για την φετινή χρονιά στένεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαλάλι στο συντάκτη του ρεπορτάζ, μπήκε μια σειρά στα όσα προηγήθηκαν.
    Στο δια ταύτα από αυτά που κατάλαβα, Το Δ.Σ ανακοίνωσε επίσημη παραίτηση ,αλλά καθαρά για διαδικαστικούς λόγους δεν έγιναν σωστά οι παραιτήσεις των μελών. Άρα μένει οι παραιτηθέντες διοικούντες να ολοκληρώσουν σωστά τη διαδικασία.Στην συνέχεια οι εναπομείναντες (χωρίς πλειοψηφία)να εφαρμόσουν τα άρθρα του καταστατικού και τις νόμιμες διαδικασίες. Μόνο αγαπητά μέλη κάντε το γρήγορα και αν κάποιος δεν θέλει έχετε την πλειοψηφία να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες.Αναμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χρονιά χάθηκε κατά 99% ,Να θυμάστε όμως σε ένα περίπου χρόνο ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν την ομάδα στην καταστροφή από εγωισμούς και αυταρχισμούς και αν έρθουν να σας ζητήσουν την ψήφο για να διοικήσουν το χωριό να θυμάστε το πάθημα.
      Με την παράκληση να δημοσιευθεί το σχόλιο.

      Διαγραφή
  16. Ο Κονσιλι'ερι σας είχε ενημερώσει εγκαίρως για πολλά.τωρα θα υποστείτε τις συνέπειες και επειδή δεν μαθαίνετε του χρόνου αυτούς θα έχετε..Μ αρέσουν τελικά...από 2025 ξανασυζηταμε για νέο Δ.Σ.. μέχρι τότε δεν θα τους αγγίξει κάνεις.αχαχα έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί κύριοι και φίλοι της ομάδας,όπως βλέπετε κάποιοι ζουν στον κόσμο τους και προσπαθούν να μας βγάλουν κακούς.Όμως κύριοι Τσιλιμέκη,Γιώτη.Ξηροκώστα,Καραθάνο Σταμπολίτη(αναφέρω τα ονόματα γιατί βγήκαν δημόσια στα μέσα)που δεσμευτήκατε στον κόσμο με τις παραιτήσεις σας ,κάντε το επίσημα και άμεσα(όσοι δεν το κάνατε) .Στο ίδιο χωριό ζούμε και όλοι γνωριζόμαστε.Αγαπάτε σίγουρα την ομάδα όμως βλέπετε τι ζούμε.Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

    Χ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο διαλυσατε μια ιστορία εξήντα χρόνων κάτι που δεν κατόρθωσαν την δεκαετυ 19701980 συγχαρητήρια στους υπεύθυνους διοικητικούς ποδοσφαιριστές και Κοματαρχες . Αυτά από κάποιον που έδωσε αγώνες μέσα και έξω από το γήπεδο ευχαριστώ

      Διαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!