Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2022

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

>

Με θρησκευτική κατάνυξη και την δέουσα λαμπρότητα, σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου.



Δεκάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας  και να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού.


Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού ο οποίος μετά την απόλυση της θείας λειτουργίας διένειμε τον άρτο και δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού.



Φέτος για πρώτη φορά στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν 9 συνολικά Μητροπολίτες.

Στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής χοροοστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ. Ιουστίνος και ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό επί πολλά έτη να διαποιμαίνει τον ευλογημένο λαό του Θεού, αναφέρθηκε στη ζωή και το σπουδαίο θεολογικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Υπογράμμισε ότι στο πρόσωπο του Ιερού Πατρός διαφαίνεται ξεκάθαρα η αποκάλυψη του Θεού και ιδιαιτέρως μίλησε για την διδασκαλία του σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο σημαίνεται ολόκληρη η Εκκλησίας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε όλοι να κατανοήσουμε και να απολαύσουμε την χαρά της μετοχής μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.


Το πρωί της Κυριακής, 4ης Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.


Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ. Ιουστίνος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναστάσιμη χαρά που απολαμβάνουμε οι χριστιανοί μετέχοντας σε κάθε Θεία Λειτουργία, διότι εκεί κατεξοχήν βιώνουμε το μυστήριο του Χριστού και την αλήθεια της πίστεως. Ο Χριστός μας ελευθέρωσε από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου χαρίζοντας μας την αθανασία και την χαρά. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι και μια εμπειρία ενότητος, αφού μέσα στο Ναό βρισκόμαστε όλοι ενωμένοι, οι Επίσκοποι, οι κληρικοί, οι άρχοντες, ο λαός, όλοι γινόμαστε ένα με τον Χριστό. Αυτή την έκφραση της χαράς και της εν Χριστώ ενότητος θα φέρει στην τοπική Εκκλησία και ο νέος Επίσκοπός σας ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας να φθάσει εις τύπον και τόπον Χριστού και να χαίρεται το ποίμνιό του και την διακονία του.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος κόσμου, οι Τοπικές Αρχές,εκπρόσωποι της Αστυνομίας και τη Πυροσβεστικής.



Σήμερα το απόγευμα και ώρα 17:30 θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκλησις εις την Αγία Βαρβάρα.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!