Κυριακή, Μαρτίου 24, 2024

Καινούργιο: Μια υπέροχη μουσική πανδαισία η χορωδιακή επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου (φωτο-βίντεο)

>

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου η επετειακή εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε η η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία των Ι.Ν Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινουργίου .

Θέμα της εκδήλωσης ήταν το Δημοτικό τραγούδι στην Επανάσταση του 1821,τα μέλη της χορωδίας ερμήνευσαν δημοτικά τραγούδια και ύμνους της Ελληνικής παράδοσης και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου π.Απόστολος Μπλέτσας.



Ο πατριωτισμός είναι αγάπη για την πατρίδα,συνδυασμένη με εθνική αξιοπρέπεια ,λαϊκή υπερηφάνεια και όρκος καθήκοντος για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας απ'όπου και αν απειλούνται .Ο πατριωτισμός είναι ένα από τα πιο βαθιά αισθήματα ριζωμένο στον άνθρωπο λόγο της ύπαρξης επί αιώνες και χιλιετίες ξεχωριστών πατρίδων.

Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του ,συγχρόνως όπως αγαπάει και σέβεται τις πατρίδες των άλλων.

Ένα από τα ιστορικά γεγονότα πρωταρχικής σημασίας για τον ελληνισμό που δεινοπαθεί σήμερα με αμφισβητήσεις και επακριβώσεις,είναι η επανάσταση του 1821.


Πριν το πέρας της εκδήλωσης όλοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.


Παρόντες ήταν πολλοί δημότες και παιδιά,εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Αγρινίου Δημήτρης Μπλέτσας και Παναγιώτης Μυζήθρας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης στο KainourgioPressWebTV εδώ
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!