Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016

Π.Μοσχολιός:Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μη στερεί από την πόλη πολύτιμες σχολικές υποδομές

>
Ξεκινάει σήμερα μια καινούργια σχολική χρονιά και θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή δύναμη.
Δυστυχώς και φέτος...
τα προβλήματα είναι πολλά, τόσο όσον αφορά στις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Ιδιαίτερα στην πόλη του Αγρινίου, παρά τα πολλά νέα σχολεία, που κατασκευάσθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι ελλείψεις είναι πολλές και γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.
Στις 28 Ιουνίου 2016 με σχετικό δελτίο Τύπου καταγγείλαμε την Δημοτική Αρχή για έλλειψη γνώσης και αδιαφορία ,επειδή δεν είχε καν πάρει είδηση την πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που καλούσε τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για κατασκευή νέων σχολείων.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για την πόλη μας.
Δυστυχώς αντί να λάβει σοβαρά υπ' οψιν την καταγγελία αυτή, αδιαφόρησε και πάλι σε επόμενη πρόσκληση της Περιφέρειας, η οποία έληξε στις 5-9-2016,χωρίς πάλι καμία ανταπόκριση από τον Δήμο Αγρινίου.
Έτσι χάθηκε άλλη μια ευκαιρία, απ' τις ελάχιστες, που υπάρχουν για την κατασκευή νέων κτιρίων και ταυτόχρονα καταδικάζεται η πόλη του Αγρινίου να παραμείνει με μεγάλες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές.
Η πρακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύει ότι η προχθεσινή δήλωση του Δημάρχου «εργαζόμαστε συντονισμένα για τη δημιουργία νέων σχολείων», είναι λόγια κενά περιεχομένου.
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή δείχνει ανήμπορη να διαχειρισθεί τις τεράστιες ευθύνες της, απογοητεύοντας τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αφήσει τα πολλά λόγια και τις επικοινωνιακές τακτικές και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην στερηθεί η πόλη πολύτιμες υποδομές, ιδιαίτερα σε σχολικές μονάδες και πόρους που δύσκολα θα ξαναβρεθούν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!