Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020

Ανακοίνωση της Κοινότητας Καινουργίου

>
Έκτακτη ανακοίνωση της Κοινότητας Καινουργίου και Παναιτωλίου ...
Ανακοίνωση σχετικά με την διαχείριση και των διαχωρισμό των απορριμάτων εξέδωσε η Κοινότητα Καινουργίου,όπου αναφέρει...
Στους μπλε κάδους αδειάζουμε τις σακούλες ανακύκλωσης, δηλαδή πετάμε απορρίμματα χωρίς τη σακούλα ή με τη σακούλα ανοιχτή γιατί έτσι διευκολύνουμε τη διαλογή που ακολουθεί.


Φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες που πετάμε στην ανακύκλωση να είναι άδειες, χωρίς περιεχόμενο. Αλλά δεν πετάμε οποιοδήποτε σκουπίδι.

Τοποθετήθηκαν κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού στο Καινούργιο ...
 Μόνο:

Χαρτιά - Γυαλιά, αλλά όχι σπασμένα – Πλαστικά – Αλουμίνια – Λευκοσίδηρο.
Δεν πετάμε ποτέ οργανικά ή άλλα σκουπίδια. Ένα λάθος σκουπίδι, αχρηστεύει την ανακύκλωση ολόκληρου του κάδου! Στους κάδους της ανακύκλωσης δεν πρέπει να βρεθούν σε καμία περίπτωση ενέσεις και ιατρικά απόβλητα (απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση), μπαταρίες (υπάρχουν σε πολλά καταστήματα υποδοχές ανακύκλωσης μπαταριών), ηλεκτρικές συσκευές κάθε είδους, κλαδιά και κλαδέματα, οικοδομικά υλικά και χώμα.
…και φυσικά στους ΜΠΛΕ κάδους ΔΕΝ πετάμε τα σκουπίδια μας!
Στους κώδωνες η καμπάνες όπου υπάρχουν ρίχνουμε μόνο γυαλί, χωρίς σακούλες.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κάδοι είναι… για όλα τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα! Μαζί με τις σακούλες τους – δεμένες! Έτσι, μυρίζουν λιγότερο και δεν ρυπαίνεται ο δρόμος και το πεζοδρόμιο με χύμα σκουπίδια.
Δεν αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
Σε καμία περίπτωση στους κάδους εν γένει δεν πετάμε νεκρά ζώα.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο Αγρινίου για την παραλαβή τους, τηλ. επικοινωνίας  15194.
Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη ότι πρώτη τους προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η εξυπηρέτηση των πολιτών.  Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στη δημόσια Υγεία.
Να θυμάστε!
Πριν πετάξετε κάτι σκεφτείτε αν μπορεί καταρχήν να επαναχρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια αν μπορεί να ανακυκλωθεί.
Ας ανακυκλώσουμε σωστά! Μπορούμε όλοι!
Δυστυχώς παρατηρείται επίσης ασυνείδητοι να εναποθέτουν διάφορα σκουπίδια στα ρέματα της περιοχής μας.
Τα ρέματα σε πολλά σημεία έχουν υποβαθμιστεί, με σκουπίδια και μπάζα στις όχθες, ενώ μπορεί στις κοίτες τους να καταλήγουν και λύματα από σπίτια τα οποία δεν έχουν βόθρο.
Καλούμε όλους τους δημότες να αλλάξουν συνήθειες και να αντιληφθούν ότι είναι υποχρέωση του καθενός για τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας και του οικοσυστήματος της περιοχής μας.
Σε διαφορετική περίπτωση όποιος συλληφθεί θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία όλα,αλλά σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για το που πετάμε τα μεγάλα αντικείμενα στην κοινότητα( υπάρχει καπου μεγαλος κάδος;) και επίσης πέρα απο την πλατεία χρήζει καθαριότητας και ευπρεπισμού και ο δρόμος,οι κάδοι μυρίζουν άσχημα και τα σκουπίδια που οι Ρομά του χωριου πατάνε έξω αφου έχουν ψάξει τα πάντα ποιός θα τα μαζέψει;Τα χορτάρια στα πεζοδρόμια δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να τα καθαρήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!